Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ingen jul utan stjärnor

Julstjärnan är oumbärlig när det är dags att julpynta där hemma. Växten bildar stora, vackra stjärnor längst ut på skotten. De små, gula blomställningarna sitter i mitten och omgärdas av färgade högblad som bildar stjärnans strålar. Högbladen kan vara vita, laxrosa, rosa, mörkröda eller lila. De mörkgröna, tandade bladen skapar en vacker kontrast till högbladen.

Julstjärnan (Euphorbia pulcherrima) finns i många olika storlekar - allt från miniväxter på 10 cm till stora uppstammade exemplar på 1 m. De små miniexemplaren är lämpliga att använda i dekorationer eller som pynt på det dukade julbordet.

Julstjärnan är lättskött och tål temperaturer ned till 12°C , men är mycket känslig för lägre temperaturer. Därför ska du se till att den packas in ordentligt när du ska transportera hem den. Du bör inte köpa julstjärnor som står utomhus. Köldchocken kan leda till att bladen faller av och hållbarheten försämras.

Om julstjärnan står svalt behöver den inte så mycket ljus medan den ska stå så ljust som möjligt om den står i rumstemperatur. Torr luft kan leda till att julstjärnan tappar sina blad. Undvik därför att ställa den i närheten av ett element eller en braskamin.

När det gäller vattningen ska julstjärnan hållas konstant fuktig - den tål inte kraftig uttorkning. Vattna gärna i fatet. Den behöver inte någon gödning.


Euphorbia pulcherrima

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB