Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

I våra växthus på odla.nu!

Det är många som undrar och frågar om hur det ser ut i våra växthus. Vissa tror att växterna står på hyllor som i en lagerlokal och vissa har ingen aning. Så därför kommer här en liten artikel om hur saker och ting fungerar hos oss och hur det ser ut nu på försommaren i våra växthus.

Text och bild: Anna Theorin

Odla.nu är som vilken plantskola som helst. Förutom att vi skickar iväg varorna till er istället för att ha en butik på plats. Just nu arbetar 35 st i våra växthus och lokaler i skåne. Vissa jobbar med typisk växthusskötsel, vissa andra håller på med packning, inköp, mottagande av leveranser, administration och mycket mer. Utöver detta teamet är vi cirka 20 st till som arbetar aktivt med odla.nu.

Solälskande perenner får en plats ute mot ena växthuset.

Våra växthus och lager ligger i Sösdala och har så alltid gjort. Just nu uppgår ytan på växthusen och uteytan för växterna till cirka 3000 kvadratmeter. Innehållet i växthusen och på växtstationerna ser alltid olika ut beroende på vilken årstid man är där. Som tur var, så var jag där när alla sommarblommor fanns i ena växthuset! Den doften som slår till när man kliver in är underbar! Fuktig, varm jord med alla tusentals blommor i flor. Vi har två stycken växthus och sen har vi uteytor till övriga växter.

Vedartade växter som gillar skugga står i skugghallen, den är helt öppen men skyddas från vind av vår packstation och inomhuslager.

Alla perenner, buskar, träd och annat vedartat står nu utomhus. Vissa står i den skuggiga delen under väv. Det är växter som vill stå skuggigt och annars bränns av solen. Vissa står i sol hela dagen och sen har vi en barnkammare som fungerar som uppdrivningsstation utomhus. Just nu står det klematis på tillväxt där.

I det svalare växthuset står grönsaker tillsammans med pelargoner och till exempel smultron för amplar.

Just nu doftar hela växthuset av alla tusentals tomatplantor!

I de båda växthusen är det två olika klimat, ett är lite svalare och mörkare och ett ljusare och varmare. Just nu står alla grönsaksplantor i det svalare växthuset, det är för att de inte ska ränna iväg av solen utan förgrena sig bra och bli livskraftiga plantor. I det varmare och soligare växthuset hittar man just nu sommarblommor i regnbågens alla färger. Det man kan se är att vissa har blivit nedklippta. Vi klipper alltid ner sommarblommorna för att de ska förgrena sig och bli knubbiga plantor. Det kan se lite brutalt ut men man får vackrare plantor i slutändan om man tar sig tiden till detta.

I det ljusa växthuset står sommarblommor tillsammans med till exempel Afrikas Blå Lilja.

Magiska mattor av Minipetunia "Chameleon Double Pink Yellow"

Växterna står på höga bevattningsbord så att de alltid har den fuktigheten som de kräver. De växter som kräver samma mängd vatten och näring står alltid tillsammans så det blir rätt. Vi har otroligt duktiga medarbetare som jämt står och plockar och känner på växterna. De håller koll på vilka som behöver en extra giva näring eller vilka som behöver en ny, större kruka. Vi är väldigt stolta över våra växter här på odla.nu och vi hoppas det syns och märks på era plantor.

Glad försommar från oss på odla!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB