Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Höst och Vinter i Trädgården

En årstidshandbok steg för steg

Författarens inledning är för mig viktig. Det är just inledningstexten som är det första intrycket av en bok, förutom omslaget vill säga, och inledningstexten måste vara inspirerande om jag ska bli intresserad av att köpa boken. Steven Bradley skriver i sin inledning "Hösten är en tid för funderingar då man går igenom den gångna odlingssäsongen, både triumfer och misslyckanden" och han avslutar med "Hösten skall ses som starten på nästa års odlingar, som en början på våren istället för som slutet på säsongen". Jag tycker det är en väldigt bra inledning av en bok och det får mig att känna tillförsikt inför hösten och vintern.

Höst och Vinter i Trädgården är inbunden med spiralrygg och har i flera avsnitt utvikbara blad med steg-för-steg-beskrivningar. Ett stort avsnitt som beskrivs med steg-för-steg-beskrivning är tex. beskärning av träd, häckar, buskar och klätterväxter.

Andra avsnitt i boken som beskrivs med tydliga bilder och text är hur du under höstkvällarna kan snickra kallbänkar, spaljéer och rosbågar vilket återigen får mig att se hösten "som en början på våren istället för slutet på säsongen".

Samma tanke löper som en röd tråd genom kapitlen som handlar om att plantera vårlökar, dela perenner, ta sticklingar och samla och förvara fröer inför nästa växtsäsong.

Dessutom finns det en hel del grönsaker som du kan fröså nu och därmed få en rekordtidig skörd nästa år.

Boken innehåller även de nyttiga, men kanske inte lika roliga avsnitten (min uppfattning) om att bestämma jordtyper, förbättra jorden, näringsämnen, jordbearbetning och ogräsbekämpning. Det är viktigt och det är nödvändigt, men som sagt, kanske inte det roligaste i en trädgård. Läsaren får också många exempel på sätt att skydda de köldkänsliga växterna i din trädgård.

Jag tycker att Höst och Vinter i Trädgården är en bra och inspirerande bok som komplement till alla trädgårdsböcker som oftast bara omfattar vår- och sommarsäsongen. Det finns mycket att göra både utomhus och inomhus när det gäller trädgården under höst och vinter och det tycker jag denna bok belyser på ett positivt sätt.

Höst och Vinter i Trädgården
  Titel:
Höst och Vinter i Trädgården
Författare:
Steven Bradley
Översättning:
Inger Palmstierna
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Forum
Utgivningsår:
1998
ISBN:
9137112511

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB