Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Hornviol och mårbackapelargon

I månaden som rymmer alla väder bjuder vi på par i nostalgi. **Hornviolen**, _Viola cornuta_, och **Mårbackapelargonen**, _Pelargonium x hortorum_, har sin gammaldags charm gemensamt liksom en lång blomning, ljuvliga färger och förmågan att sprida skönhet både i ensamt majestät och i samplanteringar.

_Månadens blomma i april från Blomsterfrämjandet_

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Väldoftande små tuvor

Den fleråriga hornviolen med sina ovala gröna blad, lite försiktigt naggade i kanten, slår i sin rena art ut i lavendelblå väldoftande blommor. För utplantering i kruka finns den i handeln redan i april medan blomningen i trädgården kommer igång först i maj. Hornviolen har många användningsområden: i kruka och balkonglåda fyller den ut fint mellan vårens andra utplanteringsväxter och i rabatten är den utmärkt längs kanter, i stenpartier och i grusträdgårdar. Det finns många sortnamn som erbjuder spännande färger i svart, gult, vitt och violett.

Självklar på glasverandan

Tänk en solig veranda, vita fönsterbrädor med terrakottakrukor på rad och däri Mårbackapelargoner! Något att önska. Men Mårbackapelargonen kan och vill så mycket mer så alla, oavsett närvaron av en gammaldags glasveranda, kan njuta av den. Blomman är fylld och färgad i en rosa ton som är så mild att den kan kombineras med alla andra färger.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB