Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Historiska perenner får nytt liv och spridning!

Våren 2013 lanseras de första Grönt kulturarv®-perennerna i handeln. Perennerna har odlats sedan före 1940 och har hittats vid inventeringar av äldre trädgårdar runt om i Sverige.

Först ut bland kulturarvperennerna är jätteprästkragen ’Bröllopsgåvan’ från Skåne, strandbinkan ’Fru Frida Lindström’ från Jämtland, höstfloxen ’Alma Jansson’ från Uppland och höstfloxen ’Ingeborg från Nybro’ från Småland.

Växter med historia

Sorterna passar bra för trädgårdsägare med intresse för historiskt växtmaterial, men också för odlare som äger en äldre trädgård och vill ha ett tidstypiskt material. Sorterna har alla visat sig vara robusta, friska och tåliga med vacker blomning. Alla bär dessutom på en historia och i flera fall finns det traditioner, berättelser och lokala namn knutna till dem. De har inspirerat till de nya sortnamn som perennerna har fått.

Lanseringen av de fyra sorterna 2013 görs tillsammans med perennplantskolorna i Perennagruppen. Sorterna kommer att finnas till försäljning i handelsträdgårdar och gardencenters, men också på några museer, byggnadsvårdscenter och botaniska trädgårdar.

#Läs mer!#

Information om Grönt kulturarv® och presentationer av de fyra perennerna finns på www.pom.info.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB