Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Hett och gott i fönsterkarmen

Sätt smak och färg på hösten med stark chilipeppar och aromatiska kryddörter. Du kan själv odla de läckra råvarorna i fönsterkarmen där de både gör nytta och pryder sin plats.

Från Floradania.

Capsicum annuum 'Apache'.

Det finns mer än 3 000 olika sorters chilipeppar runt om i världen. Frukternas hetta/styrka varierar mycket. De allra hetaste rekommenderas definitivt inte till ovana, europeiska magar. Å andra sidan har du alla möjligheter att få lite krydda i tillvaron med chilipeppar.

Chilipeppar är inte bara en spännande krydda som kan ge matlagningen en exotisk touche utan det är även en vacker växt som pryder sin plats i fönsterkarmen där den njuter av solens strålar. Den är lättodlad och otroligt hållbar. Dessutom mår den bara bra av att få torka ut mellan vattningarna och om några av de färgglada frukterna skulle skrumpna kommer det snart nya.

Du kan använda de färska frukterna för att smaksätta exempelvis gryträtter eller torka dem för senare användning.

Det finns många olika sorters chilipeppar i handeln. Somliga odlas uteslutande som prydnadsväxter, medan andra smakar bra i maten. Alla är dekorativa växter med massor av små blommor och vackra, färgglada frukter. De ätliga sorterna är försedda med en tydlig etikett på krukan som informerar om växten och dess användningsområden. Det finns till exempel den lackröda sorten 'Apache' som har långsmala, hängande frukter och den lysande orange 'Cheyenne' med lite rundare, hängande frukter.

De ätliga chilipepparsorterna är som gjorda för odling i köksfönstret - du har kryddan inom räckhåll när middagen behöver det där lilla extra. Men chilipepparn behöver inte stå ensam för du kan odla flera av dina favoritkryddor i fönsterkarmen. Timjan, rosmarin, basilika och oregano är bara några få av alla de kryddörter du kan odla själv.

Kryddörterna trivs bäst på en ljus plats och ska vattnas regelbundet. De är frodiga, gröna växter som både pryder sin plats, skapar hemtrevnad och sprider underbara dofter förutom att du alltid har gröna, färska kryddörter till hands när du ska trolla i köket.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB