Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Hem & Villa med Hem

Nu har man slagit ihop två mässor i Göteborg för "hemmafronten". Hem är en inrednings- och designmässa som arrangerats i Stockholm sedan 5 år, nu kom den för första gången till Göteborg. Man bjuder på trender och inspiration om hur man kan förändra det egna hemmet, och så säljer man tjusiga inredningsartiklar, förstås.

Årets tema var Paradis. Den har bl.a. Elle Interiör tagit fasta på och inrett Paradiso Mobile, tre vagnar med inspiration från cirkus, för att visa höstens trender.

En tjusig utställning Drömmarnas paradis visar sköna tips för sovrummet. Till skogs, Andligt och Sagolik hette de tre vackra temasovrummen.

Skördefest i Köket var en mycket läcker installation med blommor och grönsaker tillsammans med vackra ting.

Den "gröna delen" av Hem & Villa-mässan gav en överblick av det stora utbudet som finns inom trädgård och utemiljö. Möbler, gäst- och lekstugor, friggebodar, parasoller, uterum och inglasningar, maskiner, verktyg, markbeklädnad, jordförbättring, kompostering, källsortering, uppvärmda badtunnor, ljussättning och mycket mer visades det upp.

Eftersom det är en höstmässa, var det förstås blomsterlökar man hade koncentrerat sig på, istället för vårmässornas fröer och färdigdrivna växter.

Nu när höstmörkret faller och kvällarna mörknar snabbt, kan man ju behöva ljus även i trädgården så man ser vad som ev. ännu blommar. Gelia visade upp ett flexibelt belysningssystem, Garden Light, speciellt framtagen för trädgården. Det är ett 12-volts system med halogen-, glöd- och LED-lampor för olika ändamål. www.gelia.se.

Man kan ju också behöva samla löv i trädgården, varför man presenterade Ctwix, en fiffig handtagsförsedd ring, som man fäster på en sopsäck och sedan kan man ösa löven direkt in i säcken. www.ctwix.com.

För balkongträdgårdar och andra trånga odlingsytor presenterades en utrymmesbesparande nyhet Basic från www.verticalgarden.se. Det finns olika lådor som sätts upp på väggen med hjälp av en skena eller som hängs på en fristående, stabil ställning på balkonggolvet.

SM i Blomsterbinderi arrangeras vartannat år och är ett uppskattat inslag på Hem- och Villa. Årets SM samlade 19 finalister från de tidigare, regionala uttagningstävlingarna. Årets tema var "All you need is love" så arrangemangen var naturligtvis mycket romantiska. Vann gjorde Thomas Kallin från Stockholm, tvåa blev Johan Pettersson, också Stockholm, trea var Emma Segermalm från Halmstad.


Drömmarnas paradis,
Till skogs


Skördefest i Köket


Gelia, Garden Lights Foto: Gelia


Ctwix, säckhållare


Basic, Vertical Garden


SM i Blomsterbinderi
Vinnarbidraget


Interfloras Blomstertårta

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB