Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Hem och Villa

Hem och Villa i Göteborg 2005

Nu i helgen 15-18 september var det Hem & Villa-mässa i Göteborg. Vi gick på mässan för att se nyheter för trädgårdsfolket, men tyvärr var det inte så mycket sådant.

Gröna hjälpen hade en fråge- och svarsstund från scenen, man kunde fråga om allt som hade med trädgården att göra.

Vi såg dock några roliga installationer i form av små grönsaksland i stenläggningen från Flisby framför Inspirationshuset - en hel villa på ca 200 kvadratmeter uppbyggd inomhus på mässan. Den var inredd med det allra senaste på både maskin-, design- och möbelsidan. Dessutom var villan rund, med en liten atriumgård i mitten! Undrar vad kommunernas plankontor skulle tycka om någon verkligen ansökte om bygglov…

Det bjöds också på en äkta London-dubbeldäckare, inredd till ett annorlunda lusthus komplett med kök och matsal och med en trädgård i engelsk stil runtom. "Huset" hade till och med en egen telefonkiosk och postlåda, även de från London.

Även Interfloras uttagningstävling till SM i Blomsterbinderi var med i programmet och vi såg duktiga florister i arbete med att göra vackra arrangemang.

Två gymnasieskolor, den ena med inriktning på naturbruk, trädgårdsskötsel och djurvård, den andra på floristutbildning, hade också ställt ut.

En fiffig säckhållare, Ctwix, presenterades också. Den gör det lätt att hålla en sopsäck öppen för att räfsa in löven direkt i säcken. Den kan förstås användas även som sopsäck vid större utomhusfester eller dylikt då den enkelt går att fås att stå på marken eller med en vägghållare. Här kan man läsa mer: http://www.ctwix.com/

De alltid trogna holländarna sålde förstås blomsterlökar, liksom Hallarnas Trädgård, som dessutom hade en hel hylla tydligt markerade anti-bambi-lökar, det vill säga lökar som rådjuren ratar. Bra!

Till sist såg vi roliga, handgjorda fågelholkar och -brädor hos Ekohem. Vad sägs om en egen fyr, strandbod eller rentav "Trollgummans stuga" för fåglarna? Företaget hade även andra trädgårdsprydnader gjorda av trä, såsom väderkvarnar och fyrar som lyser mm. http://www.ecohem.se/pages/1.asp


Grönsaksland i stenläggning


Fiffig säckhållare


Anti-bambi-lökar


Handgjorda fågelholkar

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB