Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Hej, udda odlare!

**Katarinas krönika** Vad är en udda odlare? Det kan egentligen vara vad som helst: odling i konservburkar, odling av ovanliga växter, odling på ett tak mitt i stan, odling av växter i fel zon, odling av mängder av samma art med mycket mera. Jag efterlyser alla tänkbara udda odlare!

Text och bild Katarina Kihlberg Tidigare avsnitt av Katarinas krönika hittar ni längst ner i krönikan!

Det är många av våra läsare som är nyfikna på odlare som sticker ut, som gör det där lite udda och ovanliga. Jag tycker också att det är spännande och jag blir alltid inspirerad av människor som vågar och vill testa. Som har ett så starkt engagemang att det som egentligen inte borde funka går alldeles utmärkt. Det är bara fantasin som sätter gränser, som vi brukar säga.

Blommande kaktusar!

Jag var på en jättefin plantskola en gång och kom i samspråk med den trevliga ägaren. Han märkte nog att jag var väldigt intresserad av trädgård, odling och växter och såg sin chans att visa sitt specialintresse för någon som skulle förstå.

Jag blev lite konfunderad först när han frågade om jag ville följa med in i en byggnad som inte var en del av plantskolan utan helt uppenbart en privat zon. "Vad vill karl'n", hann jag tänka innan vi kom in i ett växthus som fick mig att utbrista: WOW! Ett hav av blommande kaktusar låg framför mig. Gula blommor, röda, orange, vita, rosa, aprikos, lila och blandade färger. Det var härligt både att skåda prakten och att uppleva hur stolt mannen var över att få visa.

Det är denna passion och detta specialintresse jag är ute efter att hitta. Känner du någon eller är du själv en udda och spännande odlare så hör gärna av dig till katarina@odla.nu så berättar vi för våra läsare. Tänk vad mycket inspiration ni kan föra vidare.

Jag ser fram emot att höra av er!

Katarina

#Läs tidigare avsnitt av Katarinas krönika#

Möt krönikörer och experter på Odla.nu "Vått och u-tigt, sa far!"

Tänk på! Om du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du regelbundet information om våra artiklar och krönikörer så att du inte missar något. Prenumerera här: Odlas nyhetsbrev.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB