Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Hebe håller stilen

Ser dina sommarkrukor hängiga ut eller har du en bar fläck som är varm och skyddad, där solen kommer åt och jorden väldränerad eller torr, då skulle du försöka med Hebe.

Särpräglade plantor
Det finns en uppsjö av Hebe. Alla är träaktiga och några kan utvecklas till små buskar. Blommorna är små och sitter samlade i små stånd. Blomfärgerna är vit, lila, blå och rosa, och de blommar i regel på sommaren och sensommaren. Många Hebe ser exotiska ut, för de små städsegröna bladen sitter tätt intill stjälken två och två mitt emot varandra. Och så finns det många olika bladfärger: blågrön, blågrå, gulaktiga, olivgröna m.fl., vilket gör att Hebe är synnerligen vackra som gröna plantor.

Här är Hebe en hit
Hebe är idealiska för balkongens och terrassens krukor samt krukan vid ytterdörren. Sätter du flera olika tillsammans, får du en spännande grön struktur som kan vara hela vintern – till och med flera år, om du har tur. Hebe är också fina i rabatter, särskilt i stenpartier och längs med husmuren. Hebe lämpar sig inte som rumsväxter.

Skötsel
Hebe är anspråkslösa plantor. När du köper Hebe, skall du komma ihåg att vattna rikligt, tills plantornas rötter har fått tag. Undvik att göda samma höst, eftersom krukjorden innehåller tillräckligt med gödning. Du skall först tillföra gödning från nästa vår. När frosten kommer, speciellt barfrosten, kan du förbättra plantornas möjligheter att övervintra genom att täcka med granris och ett isolerande lager löv eller dylikt på marken. Det förhindrar att plantorna torkar ut.


Hebe, Hebe hybrid

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB