Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

En härlig mix av allt!

**Annas trädgård** Vilken underbar start på hösten! Jag njuter för fulla muggar. Varma solstrålar som gör att man fortfarande kan sitta ute på kvällen. Kantnepetan blommar för andra gången i år och doftliljorna sprider sin väldoft ända in i hallen. När hade vi en sådan här höst senast?

Text och bild: Anna Theorin

Sen att jag har fullt upp och bara kan längta till den sköna stolen på altanen är en annan fråga. Jag har börjat min trädgårdsmästarutbildning nu och den är tuffare än jag trodde. Men det är så fruktansvärt roligt! Inte bara lär jag mig en hel massa utan får så otroligt mycket inspiration till min egen trädgård. Gunnebo Slotts köksträdgård är ett kapitel för sig och deras bäddar ser ut som blomsterrabatter.

Glöm tråkiga rader av en och samma köksväxt. Här samsas allt i en härlig mix. Jag har till och med börjat fundera på en egen köksträdgård – bråkdelen så stor såklart. Allt är ekologiskt odlat och alla former av gifter är strängt förbjudet. Så veckan som gått har jag bland annat lärt mig att ättika i små doser som man sprutar på ogräs går bra, medan salt är strängt förbjudet.

Det är fortfarande vedertaget att salt är ett bra och ”naturligt” ogräsmedel men vad inte många vet är att det skadar andra växter och mikrolivet i jorden något katastrofalt. Undvik salt, kära odlaiter!

Annars så sitter jag med näsan i höstens lökkataloger och suktar efter tulpaner som kostar femtio kronor stycket och vanliga krokus för någon krona. Det finns så mycket att välja på så man blir helt snurrig. Jag vill ha allt! Men jag ska fokusera på härdiga sorter som gärna kommer igen eller, ännu bättre, förökar sig.

Jag hoppas ni har haft en lika underbar start på september som jag har!

Håll gärna utkik efter Annas nästa krönika!

Anna driver en blogg också. Om du är intresserad av att följa hennes blogg hittar du den här: Trädgårdera Mera

Tänk på! Om du prenumererar på vårt kostnadsfria nyhetsbrev får du regelbundet information om vårt breda sortiment, kan läsa Redaktörens rader samt mycket annat. Prenumerera här: Odla.nu Nyhetsbrev

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB