Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Gräs

Gräs har på senare år blivit mycket populära i uterummet. De är som regel ganska lättodlade och passar i flera olika omgivningar. Det finns höga och låga sorter, sorter i olika färgnyanser och sorter med vackra vippor. De kan planteras på olika ställen i trädgården, och vissa sorter fungerar också bra i krukor. Ljudet från vinden som susar genom gräset är rogivande.

9 gräs och ett halvgräs:

Darrgräs (Briza media) blir ca 50 cm och har vackra ax som skiftar från blågrönt till gult. Passar i skugga eller vandrande skugga, vacker också som eternell. Odlas som ettårig.

Tuvrör (Calamagrostis x acutiflora) är ett 100 - 150 cm tuvbildande gräs som får en vacker höstfärg. Sol till halvskugga är bästa placeringen. Odlas som perenn.

Kopparstarr (Carex buchananii) är egentligen ett halvgräs, men så vackert att det är värt att nämna ändå. Plantan blir 40 - 60 cm hög. Färgen på kopparstarren skiftar i olika nyanser från ljust gulbrunt till orange. Ska stå skyddat för kyla och vind och i soligt läge. Passar bra i kruka själv eller i arrangemang med andra växter. Odlas som perenn.

Blåsvingel (Festuca Glauca-gruppen) blir 15 - 30 cm och har vacker blågrön färg på bladverket. Klarar både sol och något skuggiga lägen, men i sol får gräset den vackraste färgen. Odlas som perenn, men är endast halvhärdig.

Silverhavre (Helictotrichon sempervirens) bildar en tuva på ca 60 cm, med vipporna blir höjden 100cm. Solig placering är bäst. Odlas som perenn.

Ekorrkorn (Hordeum jubatum) blir 40 - 60 cm hög och har 10 cm långa ax som skiftar i violett. Trivs bäst i soligt läge. Vacker också som eternell.

Glansmiskantus (Miscanthus sinensis) blir 120 - 200 cm. Ska stå i soligt - halvskuggigt läge och är vacker som solitär. Odlas som perenn, men är endast halvhärdig.

Blåtåtel (Molinia caerulea) bildar en 30 - 50 cm hög tuva, men stråna kan bli ända upp till 120 cm höga. Mycket härdigt. Placeras i sol - halvskugga.

Rosengräs (Rhynchelytrum repens) är ett afrikanskt gräs som blir 70 - 100 cm högt. Ska stå soligt. Får vackra brunrosa vippor och kan användas som eternell.

Fjädergräs (Stipa pennata) bildar 30 cm höga tuvor med runt 50 cm höga vippor. Trivs bäst i soligt läge. Odlas som perenn, men är endast halvhärdig.


Gräs
Foto:
Blomsterfrämjandet

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB