Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Glödande gloxinia

Förfäderna som klamrar sig fast på fuktiga klippväggar i Brasilien har små, skira, blålila blommor och stora, ludna blad och liknar alltså inte alls de robusta krukväxterna vi kan köpa här hemma.

Nya Sinningia hybrider...
...har mycket mindre blad så att de får plats i fönsterkarmen. I gengäld ser blommorna ut som om de är gjorda av kraftig sammet och är så stora att man har lust att citera H.C. Andersen och skriva "stora som tekoppar". Standardfärgen är glödande röd, men gloxinia finns även i vit, lila, tvåfärgad och rosa med charmiga prickar. Dessutom finns den med både enkla och dubbla blommor.

Mer än en slit-och-slängväxt

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Gloxinia är en tacksam krukväxt. Den blommar i flera månader förutsatt att du knipsar av de vissna blommorna. De flesta betraktar gloxinia som en slit-och-slängväxt, men om du har gröna fingrar och lite tur kan du få den att övervintra. Efter att du har slutat vattna den i september och den har vissnat helt, ska du ta upp knölen och förvara den vid 10-15° C.

Placering och skötsel
Gloxinia bör stå på en ljus plats, men inte i direkt sol, och ska hållas fuktig med en lätt uttorkning mellan vattningarna. Gödning i halv dos under växtsäsongen är lagom. Undvik vatten på bladen eftersom det kan bli fula fläckar.


Gloxinia,
Sinningia hybrid

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB