Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Fylld kanelros

Säg Tornedalsros och många vet direkt vilket ros som åsyftas - en ljuvligt doftande ros med flata, tätt fyllda blommor med gammaldags utseende och som kan uppenbara sig i vilt tillstånd där du minst av allt anar det!

Av Sylvia Svensson

Typ: Buskros Ursprung: Okänt, har funnits i kultur åtminstone från 1596

Både vild och odlad

Fylld kanelros, Rosa majalis ’Foecundissima', även känd som Tornedalsros med sortnamn ’Tornedal’ och ´Tornedalica´, är en mycket gammal ros i odling. Dess ursprung är okänt, men den har funnits i kultur åtminstone från 1596.

Fylld kanelros odlas över hela landet och den finns också förvildad på många håll på vägkanter, åkerrenar och liknande ställen. Det finns många olika kloner av kanelrosen och de olika klonerna bildar antingen upp till 2,5 meter höga buskar eller så är de bara knappt meterhöga.

Fylld kanelros är en bra ros passande till en naturtomt med inte så kraftig jord. Den är anspråkslös, frisk och även ganska skuggtålig och dessutom härdig långt upp i norr, till och med zon 8.

Fylld kanelros - ljuvligt gammaldags utseende

Den fyllda kanelrosen har små, rosa, flata och tätt fyllda blommor, den har ett lite gammaldags utseende som tilltalar många. Blomningen varar inte så länge men rosen är helt underbar när den väl blommar i juni-juli.

#Plantera rosor på våren#

Här kan du läsa om hur du planterar rosor på våren: Plantera rosor på våren

#Fler rosor#

Här kan du läsa om klätterrosen 'Bolero' : Persikorosa klätterros Här kan du läsa om en klättrande honungsros: Ljuv honungsros

#Nyhetsbrev Odla.nu#

Vill du få tips om trädgård och odling, om olika artiklar och krönikor samt information och fina erbjudanden om våra aktuella växter, fröer med mera? Då är du varmt välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria Nyhetsbrev här: Odla.nu Nyhetsbrev

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB