Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Femudding vacker och tacksam

Blommande växter som gladeligen blommar om och om igen är mycket eftertraktade. Här presenterar vi en av de flitigaste.

Femudding (Pentas lanceolata) gör inte mycket väsen av sig när det gäller storleken. Det behöver den inte heller. Den lilla och täta växten har så många bra egenskaper att den är ett bevis på att skönhet varken kan mätas eller vägas.

Femudding finns i fem färger: vit, krämvit, röd, rosa och lila. De fina, välformade blomklasarna svävar elegant över ett glansigt, grönt bladverk.

Den här afrikanska skönheten älskar solen och tål en hel del bara den får rikligt med vatten. Naturligtvis får den inte dränkas utan ska hållas konstant, måttligt fuktig. Den ska ha lite gödning vid varje vattning, men det behöver du inte tänka på de första tre veckorna för växten har med sig en rejäl näringsreserv från trädgårdsmästeriet.

Femuddingen trivs bra i temperaturer mellan 18 och 28° C. Den blommar mycket flitigt. När en klase är utblommad ska du klippa av den och sedan fortsätter den blomma med talrika sidoskott.

Hållbarheten är mycket bra, men den beror givetvis på den skötsel och de växtförhållanden som den här allsidiga och lättskötta växten får. Den kan stå såväl i trädgården som på terrassen bara den står på en varm och skyddad plats.


Femudding,
Pentas lanceolata

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB