Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Färgsprakande nyhet - verbena!

Det kommer alltid mängder av nyheter i växtvärlden, särskilt under våren, och den här gången är det en verbena som drar till sig blickarna lite extra - färgstark, vacker och lättskött kan den snabbt bli en ny favorit!

Inspiration från Blomsterfrämjandet

En riktigt härlig nyhet bland vårens utplanteringsväxter är den prisbelönta verbenan Lanai® Twister Red. I tävlingen FleuroStar Awards fick verbenan pris för högsta ”wow”-faktor bland nyheterna.

Färgstark verbena

Den här verbenan, Lanai® Twister Red, är riktigt ögongodis och bjuder på en oemotståndligt läcker färgkombination med vita, rosa och röda toner på en och samma blomma. Varje enskild blomma har två scharlakansröda övre kronblad och tre picoteefärgade kronblad, vilket betyder att blommans kantfärg är en annan än blommans basfärg.

Förädlaren Har Stemkens från Syngenta Flowers berättar om förädlingsarbetet med den nya sorten: "Jag har alltid varit övertygad att deras färger skulle vara populära, men med Lanai® Twister Red siktade jag på något extra – en trefärgskombination med starka kontraster”. Förutom Lanai® Twister Red finns ytterligare 20 färger i Verbena Lanai®-serien, bland annat Lanai® Twister Blue som är en nyhet i olika blå toner.

#Såhär trivs verbenan bäst#

Verbenan är en ettårig växt som har ett kraftigt buskliknande växtsätt och bildar täta rankor. Bladen är ovala och tandade och blommorna sitter i klasar i toppen på skotten. Verbenan är mycket tacksam eftersom den blommar under mycket lång tid och dessutom är både lättskött och lättplacerad. Den klarar alla väderstreck, bara den får ljus, och även ett blåsigt läge fungerar bra. Verbenan vill ha regelbundet med vatten och näring, men stående vatten ska undvikas.

#Verbena är vacker tillsammans med andra växter#

Verbena gör sig fantastiskt bra i amplar och även i samplantering med andra växter i urnor och krukor. Vid samplantering är det viktigt att välja andra starkväxande växter, annars kommer verbenan helt att ta över. När verbenan placeras i ampel döljer blommorna bladen och du får en riktig färgklick!

Åker du bort över semestern kan blommorna klippas ner kraftigt du man åker. De behöver då mindre vatten och bryter på nytt vilket ger blomning långt in på hösten.

#Nyhetsbrev Odla.nu#

Vill du få tips om trädgård och odling, om olika artiklar och krönikor samt information och fina erbjudanden om våra aktuella växter, fröer med mera? Då är du varmt välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria Nyhetsbrev här: Odla.nu Nyhetsbrev

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB