Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Färgerna återvänder

Glöm orosmolnen och låt optimismen blomma. Gå in i det nya året med massor av växter i massor av färger. Blommorna sätter färg på såväl vardag som fest och plötsligt väntar våren runt hörnet.

Från Floradania

Nyårsafton markerar en ny start. Bakom oss ligger det gamla året och en trevlig julledighet, men nu måste vi gå vidare. Det är tradition att inleda det nya året med fest och glada färger. Det röjs upp och tänks nytt. De röda julfärgerna har blivit lite dammiga och julstämningen måste ge vika för spirande vårkänslor.

Nya växter är ett säkert sätt att markera övergången. Så inled det nya året med färgglada växter och pynta därhemma enligt konstens alla regler. Gula vårfärger, chockrosa, röda och orange knallfärger. Blanda alltihop och låt färgglädjen få fria tyglar. Effekten blir helt fantastisk om du planterar växterna i roliga ytterkrukor, burkar, skålar, glas - ja, i vad som helst som har en kul och överraskande verkan. Och den räcker länge efter nyårsafton och en bra bit in på det nya året.

Primula vulgaris, som heter jordviva på svenska, garanterar den rätta vårstämningen i hemmet. Det finns ett otal vårfräscha färger att välja bland och dessutom flera storlekar ända ner till jättegulliga miniexemplar som är perfekta som bordsdekorationer på nyårsfesten. Syrenviva och fönsterviva ser något annorlunda ut, men är definitivt inte mindre vackra med sina chockrosa, rosa och vita blommor i festliga flockar.

Ranunculus-hybriden finns precis som Primula i alla de glada vårfärger man överhuvudtaget kan tänka sig och de stora, festliga blommorna är som gjorda för att driva vintern på flykt.

Gul är och förblir vårfärgen nummer ett. Madeiraginst är ett bra exempel på ett riktigt vårtecken med solgula blommor och fräscht gröna blad. Detsamma gäller självklart för narcisserna. Köp dem tidigt så kan du följa skottens utveckling tills knopparna exploderar i vårgula blommor.

Lyckoklöver och andra Oxalisarter med rosa blommor och blad, som utan tvekan påminner om klöver, bjuder på röda nyanser och äkta sommarstämning. Det gäller även för de små, söta Bellis med fyllda blommor i röda, rosa och vita nyanser. Vippjasmin har ett eget oemotståndligt sätt att ge hemmet en touche av vårstämning. De snövita blommorna sprider nämligen en underbar sommardoft.

Ja, det finns massor att välja bland i vårens utbud av färgglada krukväxter. De är perfekta när man vill sätta färg på bostaden och många lämpar sig även som årets första växter i krukorna utomhus. En vårkruka med blommor som lyser upp som färgglada karameller sprider glädje vid ytterdörren, bara det inte är för många minusgrader. Låt våren och färgglädjen bubbla som nyårschampagnen och låt blommorna sätta färg på hela ditt nya år.


Primula vulgaris, jordviva


Ranunculus-hybrid


Madeiraginst


Lyckoklöver


Bellis

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB