Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Fältflora

Det finns många växter som man kan namnet på sedan barnsben, andra har man inte en aning om vad de heter trots att de finns i ens närmiljö under alla år. Fältflora är en utmärkt liten bok att ha med sig ut på växtexkursion och årets upplaga är den 21:a i ordningen!

Fältflora

867 växter i färg Text: Björn Ursing, bearbetning Hans-Erik Wanntorp Illustrationer: Björn Ursing och Björn Gidstam Norstedts 2013, ISBN 978-91-1-305107-9

Av Sylvia Svensson

Det är mer än 50 år sedan den första upplagan av Fältflora, nu med undertiteln 867 växter i färg kom ut för första gången. Generationer av växtintresserade har kunnat studera den svenska vildfloran med hjälp av denna bok och den har kommit ut i hela tjugo upplagor.

Denna nätta bok är den senaste upplagan, den tjugoförsta, och är, liksom de tidigare, reviderad efter de senaste rönen inom växtforskningen, som ju går framåt hela tiden. Det är dessutom inte bara forskningen som går framåt, det finns också många nya växter som kommit in i Sverige.

Denna upplaga följer, till skillnad från de tidigare, det gängse internationella systemet om växternas ordning och man har även tagit med ormbunksväxterna i denna volym.

Växtnamnen följer också den senaste forskningen och den beskrivande texten har kompletterats, förenklats och moderniserats.

Boken är i behändig storlek, 18x14 centimeter och knappt 2 centimeter tjock, för att kunna följa med i ryggsäcken på växtexkursioner och urvalet är också i de allra flesta fall tillräckligt för de egna fältstudierna.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB