Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Enkla vårkrukor alla kan göra!

Det spritter i benen och fåglarna kvittrar. Våren är faktiskt på gång. Trots att det singlade ner några snöflingor här hos mig för en stund sedan. Det känns i luften och solen skiner som aldrig förr. Jag har planterat lite enkla vårkrukor alla kan göra, inga stora färdigheter krävs och resultatet blir vårigt!

Text och bild: Anna Theorin

Dessa krukor kan man med fördel ha på trappen på dagen om man vill, för att sen ta in under de allra strängaste nätterna. Eller så har man dem inne jämt och njuter i fulla drag. Det som är så roligt när man planterar och komponerar krukor med vårlökar är att  man kan plantera ner dem i backen sen. Så spara dem efter dem vissnat ner och peta ner dem när ni får tillfälle. De kommer klara sig fint och komma upp nästa vår utomhus! Använd vilka sorters blommor ni vill! Här hittar ni alla våra krukade vårlökar!

Björkrisbur

Plantera vackra plantor inne i en björkrisbur. Det får gärna vara lite färggladare sorter så de riktigt syns därinne. Sätt ner björkkvistar och bind ihop dem i toppen med ett band. Använd vilken färg du vill, men jag föredrar jutesnöre. Man kan göra den stor och ha på trappen eller ute eller så gör man en mindre och har inne. Alla sätt fungerar. Jag har använt mig av små påskliljor, skrikande röd-rosa bellis och penséer! Glöm inte att knipsa av de vissna blommorna på penséerna så blommar de hela sommaren lång.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Sisalhyacinter

En enkel kruka med pärlhyacinter och sisal. Jag brukar försiktigt pilla loss de små lökarna från varandra så jag kan plantera dem exakt där jag vill. Jag tycker att de är vackra även i knopp!

Enklast av alla

Att bara sätta några krokusar och strö på lite grus kan bli så vackert i vårsolen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB