Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

En vårvädjan

Jag heter Kotte Igelkott och jag med mina kompisar ligger ännu ett tag och sover sött i de rishögar, komposter och andra bra ställen för vintersömn som ni människor så snällt gjort i ordning åt oss på hösten. Vi drömmer om vår och sommar och ett härligt uppvaknande en solig vårmorgon.

Jag och mina kompisar ligger ännu ett tag och sover sött i rishögar och komposter.

Men nu har den tiden kommit då ni människor börjar göra vårfint i trädgården, ni vill elda upp skräp- och lövhögar vid sommarstugan eller på tomten. Bönderna börjar göra i ordning sina åkrar för sådd och påsken närmar sig också snabbt, så rishögarna ses som lämpliga påskbrasor.

Det betyder att en hel del rishögar kommer att eldas upp, ofta med hjälp av fotogen eller tändvätska. Det blir ett bryskt uppvaknande till lukten av eld och rök, om vi överhuvudtaget hinner vakna!

Så SNÄLLA NI, flytta först undan riset en bra bit innan ni sätter igång brasan, så vi inte omkommer i lågorna och blir till oskyldiga brännoffer! Hittar du en sovande kotte så bädda in den igen, tack!

Som ni kanske har läst i tidningarna, så minskar antalet igelkottar oroväckande. Väldigt många omkommer som offer för trafiken eller för att lämpliga ställen för att sätta bo minskar. Så för att vi överhuvudtaget ska kunna finnas till, hjälp till att kolla rishögen innan du tänder på.

När vi så småningom har vaknat, blir vi glada om vi blir serverade en vårfrukost i form av näringsrik kattmat! Sedan hjälper vi gärna till att hålla nere antalet sniglar som tack, men vi säger inte nej till lite extra mat även under sommaren.

Nere i Centraleuropa, i Tyskland bl.a., är det lag att flytta högen minst 10 m innan man tuttar på, så snälla, gör så ni också även om det inte (ännu) är lag hos oss.

Med vänliga hälsningar och med önskan om att få vakna först när våren gör sitt intåg! Kotte Igelkott och kompisarna genom Sylvia

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB