Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

En vädjan

  • Trädgård

Jag och mina kompisar ligger ännu ett tag och sover sött i de rishögar, komposter och andra bra ställen för vintersömn som ni människor gjort i ordning åt oss. Vi drömmer om vår och sommar och ett härligt uppvaknande en solig vårmorgon.

Jag och mina kompisar ligger ännu ett tag och sover sött i rishögar och komposter.
Jag och mina kompisar ligger ännu ett tag och sover sött i rishögar och komposter.
Kotte Igelkott och kompisarna genom Sylvia.
Kotte Igelkott och kompisarna genom Sylvia.

Text: Sylvia Svensson Foto: Bernt Svensson

Men nu har den tiden kommit då ni människor börjar göra vårfint i trädgården och bönderna börjar göra i ordning sina åkrar för sådd. Det betyder att en hel del ris eldas upp, ofta med hjälp av fotogen eller tändvätska m.m. Det blir ett bryskt uppvaknande till lukten av eld och rök, om vi överhuvudtaget hinner vakna! Så SNÄLLA, flytta först undan riset en bra bit innan ni sätter igång brasan så vi inte omkommer i lågorna och blir till oskyldiga brännoffer!!!

Nere i Centraleuropa, i Tyskland bl.a., är det lag att flytta högen minst 10 m innan man tuttar på, så snälla, gör så ni också även om det inte (ännu) är lag hos oss.

Med vänliga hälsningar och med önskan om att få vakna först när våren gör sitt intåg!

Kotte Igelkott och kompisarna genom Sylvia