Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Eldboll

Det är fest och färg över eldbollar i rött, orange, rosa och kopparrött. De finns dock även med blommor i en mer återhållsam ljusgul färg. Alla blommar mycket riktligt och blomningen pågår i två till tre månader. När den första blomningen är över drar man av de stora blomställningarna och sedan kan man få ännu en blomning under sommaren.

Eldboll, Ixora hybrid, är en tropisk växt som ska ha mycket värme och ljus för att trivas. Om man har en rumstemperatur på minst 20°C, massor av ljus och bra fuktighet i blomjorden kommer den att stortrivas.

På många hus har det under de senaste åren byggts till burspråk av glas mot öster, söder eller väster. För många vanliga krukväxter skulle en sådan glasbur bli för varm. Men det gäller inte för eldbollen! Ett burspråk av glas med massor av ljus och värme är som gjort för den här växten. Ställ eldbollen på en piedestal i glasburen och den kommer att väcka uppmärksamhet hela sommaren. Vattna den varannan dag och tillsätt gärna blomgödning vid varje vattning.

Inomhusodling
Inomhusodling
Inomhusodling

Eldboll är en kompakt växt med fin harmoni mellan de iögonfallande blomställningarna och de stora, ovala, mörkgröna bladen.

Om man köper eldboll på vintern är det extra viktigt att den ställs mycket ljust eftersom den har svårt för att utveckla knopparna i de mörka vinterrummen. Betrakta eldbollen som en exotisk gäst som verkligen piffar upp rummet.


Eldboll,
Ixora hybrid

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB