Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Du hinner fortfarande

Förtvivla inte om det var för kallt, för torrt eller du helt enkelt inte hann plantera perenner i våras. Hela sommaren kan du i en handvändning skapa en blommande oas i uterummet, på balkongen eller terrassen och i trädgården. Dessutom är det kul och hur enkelt som helst att plantera blommande perenner i stora krukor.

Från Floradania

Precis som förr i tiden
Du kan välja bland höstanemon (Anemone hupehensis/Anemone japonica), akleja (Aquilegia), höstöga (Coreopsis), riddarsporre (Delphinium), löjtnantshjärta (Dicentra spectabilis), salvia (Salvia), doftande lavendel (Lavandula), trädgårdsnejlika (Dianthus caryophyllus), timjan (Thymus) och många andra underbara, gammaldags perenner. Det är romantiska, tåliga perenner som generationer av trädgårdsälskare har känt till och planterat.

Idag odlas de i stora tvåliterskrukor och kan köpas i blommande exemplar hela sommaren - det är bara att ta dem med dig hem och plantera i rabatten mellan rosorna och i krukorna eller så kan du ha dem alldeles intill dig inne i huset. Om det har blivit en lucka i rabatten eller det fattas en färgklick är det perfekt att plantera ”färdiga” perenner. Om det ska vara många likadana exemplar i milda, harmoniska färger eller en uppiggande blandning i allsköns färger och former är en smaksak.

Perenner - varaktig glädje
Om du planterar perenner som blommar under sommaren och kompletterar med blomlökar som du planterar i oktober och som blommar innan perennerna kommer igång kan du omge dig med blommor under en stor del av året utan att lyfta ett finger - nästan. För det som är så praktiskt med perenner i rabatterna och i krukorna på balkongen eller terrassen är att de flesta av dem är helt vinterhärdiga och kan övervintra utomhus utan större problem. Om du planterar dem i ren jord fri från ogräs kommer de att återkomma och blomma år efter år.


höstöga (Coreopsis)


riddarsporre (Delphinium)


trädgårdsnejlika (Dianthus caryophyllus)


timjan (Thymus)

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB