Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Det prunkar på Odla.nu!

På Odla.nu är säsongen som mest intensiv, rolig och utmanande så här på vår och försommar. Hela landet har äntligen tinat upp och trädgårdsglädjen står högt i skyarna. I Odlas växthus mellanlandar alla växter innan de skickas vidare ut i hela Sverige. Men hur går det till att köpa växter på nätet?

Av Katarina Kihlberg

Odla.nu var bland de första i Sverige med att sälja växter över nätet och startade redan i slutet av 90-talet. Beroende på säsong finns idag erbjudande om att handla fröer, lökar, pelargonsticklingar, perenner, buskar, klätterväxter med mycket mera till alla Odlas läsare.

Alla växter, fröer och lökar mellanlandar i Odlas växthus och lagerlokaler. Här pysslas de noga om, vattnas, rensas och kontrolleras, innan de packas i lådor och kuvert för att skickas ut till väntande kunder.

Smarta förpackningar

Förutom att Odla.nu satsar på plantor och fröer av hög kvalitet och på att sköta om alla växter noga så är förpackningarna en oerhört viktig del i verksamheten. Det är de som säkerställer att du får hela, fina och livskraftiga plantor hem till dig. I våra specialemballage ligger växterna säkert och stilla. Buskar och klätterväxter får lite plats på höjden medan sticklingar och barrotade perenner inte alls tar stor plats.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Förväntningar

Hur du som kund upplever att handla växter på nätet har nog mycket med dina förväntningar att göra. När vi handlar växter ser vi alltid något grönt framför oss. Så klart! Det är ju det gröna och frodiga som vi har längtat så efter.

Men allt är inte grönt direkt när det kommer hem till dig. Perennerna är till exempel barrotade och ligger i vila under hela transporten. De levereras i en påse och ser inte mycket ut för världen när de kommer fram. Men så snart de kommer i jorden och får vatten och värme så vaknar de till liv och kommer upp precis på samma sätt som de perenner som har vilat i jorden i trädgården under vintern.

Buskar, klätterväxter och pelargonsticklingar och växter för uteplats och balkong är däremot gröna och fina redan när du får hem dem.

Var landar paketet?

När du gör en beställning packas dina växter och levereras som brev eller paket till den adress du anger. Fröer kommer normalt direkt hem i brevlådan medan större försändelser hämtas ut på ditt utlämningsställe. Det är viktigt att hämta paketet så snart som möjligt för att växterna inte ska ligga nedpackade längre än nödvändigt! Det går att ge ett specifikt önskemål på när växterna ska levereras om du exempelvis är på semester och vet att du inte kan hämta ut paketet förrän en viss vecka.

Nu vet du som inte har provat att handla växter över nätet lite om hur det går till. Inte bara asfalten kan blomma − även på internet frodas och blommar det för fullt!

Handla på Odla.nu

Odla.nu lever upp till Trygg e-handels krav för e-handlare

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB