Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Den förnäma hortensian

Hydrangea macrophylla

Få plantor kan liksom hortensia (Hydrangea macrophylla) prestera så prunkande och nästan kulrunda blomhuvuden, och därför har den under årens lopp varit en uppskattad och populär planta.

Hortensia kan i dag fås i många färger som blå, rosa, röd, vit och lila, och då skall man lägga till alla de nyanser som finns i dessa färger. När det gäller storleken kan man välja mellan kraftiga tre-fyrgrenade plantor eller de mera spinkiga engrenade. Hortensia finns även som jättestora 4 år gamla buskar eller uppstammade.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Hortensia har den goda egenskapen, att den tål direkt sol - naturligtvis under förutsättning att den aldrig saknar vatten. Hortensia får aldrig torka ut, men den skall heller inte behandlas som en sumpplanta. Dvs. konstant men moderat fuktighet.

Rumstemperatur är utmärkt, men den kan också stå något svalare, och blommorna håller också bättre under sådana förhållanden. Gödning endast under växtperioden från februari till oktober.

Sedan kommer frågan om en sådan hortensia också kan planteras ut i trädgården. Hårdförheten hos hortensia till inomhusbruk är något osäker och varierar en del från sort till sort. Vill man ha dem i trädgården året runt, skall de under alla omständigheter planteras på en varm plats och vintertäckas. De hortensior man köper i en blomsteraffär är först och främst rumsväxter. På plantskolorna säljs däremot hårdföra sorter för utomhusbruk.


Hortensia
Hydrangea macrophylla

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB