Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

De gulliga och de häftiga

Sarracenia hybrid

Lek, lär och få bättre inomhusklimat med gulliga, roliga och häftiga växter i barnkammaren.

Växter i barnkammaren. Ja, självklart! Barn kan nämligen tycka det är kul med egna växter och se dem växa, utvecklas och blomma. Du måste bara låta barnen odla och använda sina växter på sina egna premisser och inte förvänta dig att det är den skulpturala effekten eller den eleganta ton-i-ton-kompositionen som din lille cowboy eller lilla prinsessa faller för.

Barn är olika och har olika smak precis som den vuxna delen av befolkningen. Det kan självklart vara svårt att få lille Mats med skrapsår på knäna och spring i benen att falla för gulliga, rosa minirosor eller romantiska lyktrankor. I gengäld fångar han glatt flugor till den tvättäkta köttätande växten. Även en high tech-växt som veketåg som ser ut som om den har fått en elstöt kan vara något för honom. Eller kanske ett urval av konstiga kaktusar som kan utgöra kulissen när det är dags att leka indianer och cowboys.

Minirosorna och lyktrankorna eller den gulliga, gröna pärlraden med klotrunda blad trädda på tråd passar däremot perfekt när storasyster ska leka prinsessa med Barbie och hennes vänner.

Närkontakt med växter i barnkammaren lär barnen lite om naturen, som att växter behöver ljus och vatten. Lär dem att sköta växterna själva och njut av att se dem växa med uppgiften. Fast se till att växterna i barnkammaren står djupt i krukorna eller har breda fat, så att de kan vattna dem utan att spilla överallt.

Växterna i barnkammaren kan ingå i ett antal lekar. Du kan låta barnen skapa små sagolandskap eller fantasivärldar genom att plantera några växter tillsammans i låga tråg. En prinsessträdgård med t.ex. narv som gräs, minisolrosor, små rosor som buskar och känslig mimosa som små träd som reagerar på minsta beröring. Eller ett häftigt cowboylandskap av kaktusar, grus, stenar och döda grenar. Och kanske ett fantasilandskap från en fjärran planet med "farliga" köttätande växter och övernaturliga veketåg.

Växter som den känsliga mimosan och de köttätande växterna har inbyggd action som tilltalar barnen. Samma sak gäller för växter som man kan jobba med. Det är spännande att följa med när växter som ampellilja, aronsskägg och fjäderkalankoe till och med "får barn" i barnkammaren. Nya, små, välskapta växter bildas direkt på bladen eller utlöparna och barnen lär sig snabbt plantera om de små nya plantorna.

Stoltheten lyser i ögonen på den som kan skänka en hemmagjord växt åt mormor – och det gäller nog både prinsessor, sjöjungfrur, krigare och cowboys.


Sarracenia hybrid

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB