Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

Cyklamen och Rosor

  • Inomhus

I oktober firas både den Internationella Barndagen och FN-dagen. Men visste du att det också finns en internationell dag för de äldre? Den instiftades av FN 1990 och firas alltid den 1 oktober.

Cyklamen. Foto: Lena Granefelt.
Cyklamen. Foto: Lena Granefelt.

Från Blomsterfrämjandet

Dagen firas för att hedra och visa respekt för den äldre populationen. Så passa på att fira mor- och farföräldrarna eller några andra äldre i din omgivning med en vacker blomma från oktober månads sortiment, aktuella blommor är exempelvis cyklamen och rosor.

Cyklamen
Cyklamen är en vacker växt med sirliga blommor på runda, bruna stjälkar. Cyklamen är vacker precis som den är men du kan också klippa av blommorna och använda som snitt.

Ett annat sätt att använda blomman på är att ta ut växten ur sin kruka och sätta i en glasvas med vatten. Ta bara bort jorden runt rötterna och skölj rötterna rena. Se till att rottrådarna når vattnet, men att knölen är torr. Ta bort överblommade blommor efterhand och byt vatten regelbundet. Hållbarheten är, med rätt skötsel, nästan lika lång som för en cyklamen i kruka.

Rosor
Rosen är en klassisk blomma som är omtyckt av de allra flesta och som passar till alla tillfällen. Särskilt lämplig är förstås den här praktfulla blomman till festen.

Nästa gång du vill duka upp till en festmåltid, stick in en ros i servettringen vid varje plats och du har snabbt gjort en sofistikerad dukning på ett enkelt sätt.

Läs mer:

    

Cyklamen, Cyclamen persicum
Cyklamen

Ros, Rosa
Ros
Foto: Lena Granefelt