Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

Cuphea hyssopifolia

  • Inomhus
Cuphea - en liten, blommande prydnadsbuske med många användningsområden
Cuphea hyssopifolia

Cuphea hyssopifolia, isopskufea, är en liten, kompakt buske med två cm långa, blanka blad. De talrika små blommorna sitter på korta stjälkar vid bladhörnen längst ut på skotten. Blommorna kan vara vita, rosa, lila eller rödlila.

Isopskufea har många användningsområden. Den kan användas som prydnadsväxt både inomhus, i uterummet och utomhus. Den pryder verkligen sin plats om den planteras ensam i en kruka utomhus eller tillsammans med andra utplanteringsväxter.

Om den står utomhus kommer den att blomma från tidig vår tills temperaturen kryper under nollan.

Isopskufea kan även användas som marktäckare i mindre rabatter där den kommer att stå som en liten blommande buske.

Isopskufea är lättskött. Den ska bara vattnas rejält och hållas konstant fuktig. Det är framförallt viktigt att den vattnas regelbundet och inte torkar ut den första tiden efter utplantering. Under varmare perioder kan du vara tvungen att vattna den varje dag om den står i en kruka.

Så snart växten har fått ett ordentligt rotsystem är den inte lika känslig för uttorkning. Regelbunden gödning med vanlig blomgödning under hela växtsäsongen.

Det är en växt som älskar sol och blommar flitigast om den står i direkt sol. Det går att forma växten och få den kompaktare genom att beskära den.

Det är inte lönt att försöka få isopskufea att övervintra eftersom den kommer att vantrivas på grund av bristen på ljus under vinterperioden.

Cuphea hyssopifolia växer vilt i Mexiko och Guatemala och tillhör familjen Lythraceae. Säljs från februari till november.

   

Isopskufea, Cuphea hyssopifolia
Isopskufea,
Cuphea hyssopifolia