Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Caladium

Caladium - en bedårande marktäckare
Caladium bicolor

Den växer vilt i Sydamerikas regnskogar där den bildar en vacker undervegetation under de stora träden. Men den är även en elegant krukväxt som trivs alldeles utmärkt inomhus.

Charmig sommarväxt
Kaladium är en underbar sommarväxt som säljs från april till slutet av sommaren. Det är en knölväxt som är släkt med ingefära. Den är aktiv på sommaren och vilar på vintern, vilket gör att den är ett perfekt komplement till de växter som har sin högsäsong på vintern, exempelvis amaryllis (Hippeastrum).

Varje vår kommer det nya vackra, färgglada och lövtunna blad. De är stora och hjärtformade och sitter på långa stjälkar. På hösten vissnar bladen och då måste växten få vila sig.

Placering och skötsel
Caladium trivs bäst i rumstemperatur på en ljus plats, men ska skyddas mot den heta sommarsolen. Den kan alltså stå i ett väster-, norr- eller österfönster utan några problem. Om den står i ett rum med söderfönster bör den stå en bit in i rummet.

Det är nästan en självklarhet att den här tropiska regnskogsväxten ska hållas konstant fuktig utan att den för den skull står och badar för då ruttnar knölen. Under perioden april–juli ska den gödas med en vanlig krukväxtgödning. En dusch med kalkfritt vatten då och då är bara bra om luften är torr.

Kommer tillbaka år efter år
När bladen vissnar på hösten ska du sluta vattna och ställa krukan åt sidan. Knölen tål inte temperaturer under 18 °C. I februari kan du eventuellt dela knölen och plantera om den i ny blomjord innan du ställer in den i rumstemperaturen igen och börjar vattna. Det är en god idé att sätta en plastpåse över krukan medan bladen växer fram. I så fall måste du se till att plastpåsen inte hamnar i solsken för då blir det för varmt i "drivhuset".


KaladiumCaladium bicolor

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB