Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Bouvardia hybrid

Bouvardia hybrid

Bouvardia känner många till som en blomma man alltid kunnat se i de kungliga brudbuketterna. Fin, rent vit och doftande! Under senare år har odlarna arbetat ihärdigt för att få fram nya typer av Bouvardia som lämpar sig som krukväxter, och de finns nu på marknaden.

De har fortfarande Bouvardia-plantans finhet, men blommorna har fått färg. De dominerande färgerna är för närvarande rött samt rosa nyanser. Nya färger kommer dock fram hela tiden, och den "gamla" vita Bouvardian kommer så småningom också att återvända i ny förklädnad.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Bouvardia-hybridens hemland är Mexico och norra Sydamerika. Det är därför inte konstigt att denna blomma är så förtjust i sol. Sätt den i ett fönster som vänder mot sydöst, söder eller sydväst. Mycket sol och värme betyder också, att plantan skall ha rejält med vatten och näring. Under växtsäsongen kan man tillsätta flytande blomstergödning till vattnet en gång i veckan.

När den första omgången blommor vissnar skall man nypa eller klippa av det stora blomståndet. Det varar inte länge förrän nästa uppsättning blomknoppar, som kommer vid bladbasen, sträcker på sig och slår ut. Har man "gröna fingrar", kan man locka fram en tredje omgång blommor, innan sommaren är över!


Bouvardia hybrid

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB