Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Bok och Bibliotek

Så har årets upplaga av mässan Bok och Bibliotek upplevts! Det var som vanligt mycket folk och en underbar stämning där bokälskare säkert fick sitt lystmäte av böcker! I år var det Spanien som var temat, röd-gula blomsterarrangemang prydde både mässan och staden Göteborg.

För oss trädgårdsmänniskor finns sedan många år en hel avdelning med böcker och dessutom en egen Trädgårdsscen, där olika trädgårdsböcker presenteras av författarna och där andra gröna aktiviteter äger rum. I år var det t.ex. en mycket färgglad mannekängvisning av Gudrun Sjöden's kläder. Inte nödvändigtvis för trädgården, även om en del passar bra även där, som de färgglada gummistövlarna. Att de "gröna" tjejerna från olika trädgårdssällskap agerade mannekäng var extra roligt!

Årets Gröna Pennpris gick till Maj-Lis Pettersson, hortonom, FK och statskonsulent på SLU, institutionen för entomologi i Uppsala. Hon leder också radions trädgårdsprogram Odla med P1 och har skrivit mycket uppskattade böcker om hur man bekämpar odjur och elände i trädgården. Priset delas ut av Gröna Pennklubben som består av ett 90-tal svenska trädgårdsjournalister, fotografer och författare och har som syfte att lyfta fram personer som verkar för att öka trädgårdsintresset i Sverige.

Hennes bok presenteras här: Skydda din trädgård

Stockholms Gartnersällskap nominerar i samarbete med FritidsOdlingens Riksorganisation (FOR), som är paraplyorganisation för Riksförbundet Svensk Trädgård, Koloniträdgårdsförbundet och ytterligare tolv specialistföreningar inom fritidsodlingen, varje år sedan 2004 tio trädgårdsböcker till Årets Trädgårdsbok. Vem som vinner avslöjas på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar i april 2010. Allmänheten röstar fram vinnaren.

Två böcker har dessutom erhållit hedersomnämnande utom tävlan.

Denna länk presenterar de nominerade och hedersomnämnda böckerna med bild.


Årets trädgårdsavdelning, ett spanskt torg


Kandidaterna till Årets Trädgårdsbok


Maj-Lis Pettersson får Gröna Pennpriset


De två böckerna till höger fick hedersomnämnande


Sydländskt


Höjdarpelargoner

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB