Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Blommor i rött - kärlekens färg

I februari firas Alla hjärtans dag då många av oss passar på att ge någon speciell blommor eller kanske choklad, fast sådana gåvor är givetvis uppskattade oavsett vilken dag på året det är. Känner du förresten till något om ursprunget till Alla hjärtans dag?

Inspiration från Blomsterfrämjandet

Alla hjärtans dag, eller Valentine’s dag som dagen heter på många andra ställen i världen, firas varje år den 14 februari. Firandet har anor sedan långt tillbaka i tiden. Redan i slutet av 400-talet började man inom den katolska kyrkan att fira helgonet Valentinus den 14 februari. Exakt vem han var är okänt men Sankt Valentin minnesdag instiftades av påve Gelasius I år 498.

Blommor och romantik

Firandet av Sankt Valentin har med tiden allt mer kommit att förknippas med kärlek och romantik, och idag är Alla hjärtans dag en dag då vi gärna ägnar extra uppmärksamhet åt dem vi tycker om. Allra helst gör vi det med en bukett vackra blommor och ett fint kort, och det är väl ett sätt så bra som något?

#Överraska med vackra blommor#

Ett annorlunda och spännande upplägg inför Alla hjärtans dag är att överraska någon du tycker om eller håller kär helt anonymt! Det behöver inte nödvändigtvis vara någon du är förälskad i, det kan lika gärna vara någon du tycker mycket om, men som du sällan visar din uppskattning. Kanske någon som du tar för given eller någon som har det lite tungt och motigt just nu. Varför inte överraska dina föräldrar, grannen som alltid ställer upp, städerskan på jobbet, barnens ideellt arbetande fotbollstränare eller kanske kompisen som alltid finns där?

#Skänk blomsterglädje på annorlunda sätt#

Gläd den utvalde med underbara tulpaner, amaryllisar eller andra vackra blommor som är i säsong. Du kan skicka blommorna anonymt, hänga dem på dörren eller placera dem på en rolig plats där mottagaren hittar dem, för att senare, kanske vid något annat tillfälle, ge en liten ledtråd om att de kom från dig. Du kan såklart också låta det förbli ett mysterium - lite spänning och överraskning förgyller livet!

#Blomsterspråkets kärleksbudskap#

Det finns ett blomsterspråk, som lever via tidningar och sociala medier. Översättningarna varierar men de allra flesta är eniga om att tulpanen och amaryllisen står för kärlekens budskap.

Enligt blomsterspråket betyder: • Röda tulpaner ”Jag älskar dig!” • Röd amaryllis ”Jag högaktar dig från djupet av min själ”

Vilka budskap passar bättre så här inför Alla hjärtans dag? Passa på att överraska någon och gör Alla hjärtans dag till en dag att minnas!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB