Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Blommor och buskar

Blommor och buskar har i flera decennier varit en mycket populär växtbok som hittills har sålts i 65 000 exemplar. Nu kommer den i en ännu bättre, omarbetad upplaga, den femte i ordningen. Det faktaspäckade innehållet har utökats från 184 till 256 sidor.

Boken är en presentation av olika sorters växter man har i trädgården: perenner, buskar och träd, sommarblommor och lökar, men även s.k. orangeriväxter, dvs. växter för uppvärmt uterum eller dylikt. Varje växt presenteras med tydliga färgbilder och fakta om växten.

Inne bland växtpresentationer har man lagt in massor med faktarutor om växternas olika användningsområden, ståndort, växtsätt och livslängd m.m. Alltså mer data än det brukar vara på presentationen av växter. Dock saknade jag perennornas nya härdighetsklassifiering, men det kanske kommer till nästa upplaga.

Där finns massor med idéer, illustrerade med vackra teckningar, som kompletterar och gör boken mer lättläst och trevlig. En bra "faktaruta" på flera sidor är t.ex. Gravplatsens växter, med många välbehövliga idéer om hur man kan göra gravplatserna vackrare.

Roligt är också veta vilka växter som är från "mormors tid", vilka som är extra långlivade men också å andra sidan, vilka som är kortlivade. Bra är också att få veta vilka perenner som sprider sig, på gott och ont.

Trevlig läsning var också Skrönor och annat om lövträd och barrväxter! Och visste du hur t.ex. almsjukan uppstår? Här får du veta!

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Allt som allt en mycket bra och faktaspäckad bok om trädgårdens växter. Denna allsidiga bok räcker långt. För den vanliga trädgårdsägaren utan specialintresse kanske den till och med räcker som den enda boken om växterna i trädgården.

Boken finns också att beställa direkt från förlaget: www.blommorochbuskar.se

Blommor och buskar, Redaktör Bengt Persson, revidering och komplettering av växtporträtt av Kenneth Lorenzon, text av flera olika författare
  Titel:
Blommor och buskar
Författare:
Redaktör Bengt Persson, revidering och komplettering av växtporträtt av Kenneth Lorenzon, text av flera olika författare
Illustrationer:
Han Veltman
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
KB
Utgivningsår:
2008
ISBN:
978-91-633-2672-1

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB