Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Bland skiraste grönska och regnigaste regn.

Juni är här och snart är det midsommar. Visst känns det lite konstigt att det redan är midsommar med tanke på vädret vi haft hitils i år? Hela maj regnade bort och juni har varit kall och blåsig. Men inte ska vi hänga läpp för det. Första halvan av juni är allt som vackrast. Det gröna är alldeles extra grönt och knoppar på buskar och perenner lovar om en blomrik sommar.

Text: Anna Theorin

Juni, Juli, Augusti... så går det glada sommarlåten alla sjunger med i när natten blir dag på sommarfesten. Det är ljust nästan dygnet runt och oavsett om det regnar så trängs vi ute under tält och i uterum. För ute vill vi vara, det är ju endå sommar. Att mysa till det med infravärme och tända ljus gör att det känns varmare för stunden i alla fall.

Men eftersom alla klagar på vädret tänkte jag ta upp några saker som har varit helt super när det gäller denna kalla och regniga vår. Det handlar ju om inställning, eller hur? Om inte sommaren vill komma till oss så får vi komma till den och att se det underbara i allt regn kan vara guld värt en gråregning dag som denna.

* Alla vårblommor har hållt sig fruktansvärt länge. De tidiga tulpanerna har blommat in i Juni och alla fruktträd och magnolior har stått så vackert i blom i flera veckor.

*Man har sluppit att vattna nyplanterat lika mycket. Det har naturen själv tagit hand om och oj så det växer.

fröer
Fröpremiär 2023
Handla nu

*Alla plantor, stora som små, har blivit helt enorma denna vår. Frodiga blad och starka stjälkar. Jag tvekar inte en sekund på att det varit regnet som gjort det.

*Allas gräsmattor är grönare än grannens. Alla. Det är underligt vad regn kan göra. Och tänk på alla som har anlagt nya gräsmattor i vår. De måste växa som bara den!

*Alla plantor som är mottagliga för mjöldagg har fått en ordentlig blöta. Speciellt Floxen som brukar få det ser fortfarande fin och grön ut. Mjöldagg trivs i varma och torra miljöer så denna våren har varit perfekt om man har det problemet i trädgården.

*Det är lättare att rensa ogräs i fuktig jord än torr. Ogräset följer kommer upp med rötter och allt!

*Om man har problem med svartfläckssjukan så har denna vår varit bra. Svartfläckssjukan trivs även den i varmt och torrt väder och de rosor hemma som brukar få svartfläck har inte fått det än! Hurra!

*Allt vintergrönt mår super med en regning vår. Har ni inte märkt att Rhododendronen blommat extra spektakulärt just i år?

*Alla nyplanterade perenner har fått en väldans fart och en riktig etablering. De växer så det knakar.

Ja som ni ser så finns det faktiskt en helt massa positiva saker att säga om våren. Sen att sniglarna invaderar i massor tycker jag att vi tar och glömmer för ett tag. Man måste försöka se det lilla i det stora. Nu ska jag ta med mig en kopp kaffe ut, sätta mig under mitt utetält med en filt och njuta. Njuta av allt det grönaste gröna och vara glad för det lilla.

Ha en fin midsommar!

Anna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB