Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Bind upp, ansa och plocka!

**Katarinas krönika** Helgen då vi som mest önskar sol och värme men sällan får det närmar sig. Hur vädret än väljer att bli är trädgården vacker, nätterna ljusa och temperaturen behaglig, så njut och fira sommaren ordentligt nu när den äntligen är här!

Bra att göra nu!

Bind upp dina klätterrosor. I början av säsongen ser klätterrosen ut att klara sig bra utan så mycket stöd. Men när blommorna kommer behöver den hjälp att klättra och att hålla sig fast vid spaljén.

Ansa rosorna efterhand som blommor vissnar för att plantan inte ska slösa onödig energi på dem. Klipp bort den vissna blomman eller blomklasen och ett eller två blad innanför. Lägg snittet precis ovanför nästkommande blad.

Fortsätt rensa ogräs så att de inte konkurrerar för mycket med grönsaker och sommarblommor. Särskilt viktigt är att ta bort fröogräsen innan de hinner gå i frö.

Gå regelbundet runt i trädgården och plocka bort liljebaggar och mördarsniglar innan de hinner bli för många.

Rensa i jordgubbslandet. Ta bort revor efterhand som de sticker iväg. Annars stjäler de både näring och vatten från de plantor som är i full fart med att producera jordgubbar. Håll också koll efter ruttna eller djurangripna gubbar. Plocka bort dem för att mögel inte ska spridas vidare bland de friska och fina bären

Vattna i grönsakslandet vid behov. För att kontrollera om jorden är för torr kan du sätta ner spaden i jorden och se om det är torrt ett helt spadtag ner. Då är det dags att vattna!

Även potatisarna behöver fukt. Vattna om det blir för torrt.

Perenner, buskar och träd som är ordentligt etablerade behöver inte vattnas!

Midsommarextra om gräsmattan

Gödsla gräsmattan en gång till nu eller för första gången om du inte redan har gjort det. Om du inte har en gödselspridare går det utmärkt att gödsla för hand. Gå över gräsmattan och kasta gödselkornen rakt upp i luften så landar de jämnt.

Gödsla med gräsklipp! Lägg färskt gräsklipp i rabatter eller kökslandet och låt den goda näringen komma tillbaks till jorden. Gräsklippet håller dessutom fukten kvar lite längre. Klippet gödslar och förmultnar så småningom till fin jord, så det är ett utmärkt täckmaterial. Ogräset får också svårare att etablera sig under grästäcket.

Klipp gräset ofta men inte för mycket varje gång, låt minst 1/3 vara kvar. Om gräsmattan gulnar efter att du har klippt, är det ett tecken på att du klippte för kort.

_Glad midsommar! önskar Katarina, Odla.nu_

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB