Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Bengt tar hand om lager och växthus

Utanför Sösdala, mitt i Skåne, ligger lagerlokalerna och växthuset som hyser alla produkter och växter som säljs på Odla.nu. Här håller Bengt Håkansson i trådarna och han och hans kollegor står inför en hektisk men mycket rolig tid på jobbet.

Av Katarina Kihlberg

Bengt Håkansson är logistikansvarig på Odla.nu sedan två år tillbaka.

− Mitt jobb beskrivs egentligen bäst som platsansvarig. En stor bit handlar förstås om att få ett bra flöde in till och ut från Odla.nu men jag ansvarar även för lagerbyggnader och växthus, för miljön och för mina medarbetare.

När Bengt började på Odla.nu hade han längtat efter ett omväxlande och rörligt jobb.

− Det har jag verkligen fått! Jag trivs så himla bra! Utmanande arbetsuppgifter och roliga kollegor är en bra kombination, konstaterar Bengt.

Just nu är växthusen tomma. När kommer växterna? − Nu är det sommarblommande lökar och knölar som packas och skickas ut till våra kunder. Men nästa vecka kommer perennerna och sen rullar det på med pelargoner, fuchsior, alla plantor för kruka, buskar, klätterväxter med mycket mera. Då fyller vi växthuset!

Sedan Bengt började har antalet olika artiklar som säljs på Odla.nu mer än fördubblats och lagret utnyttjas hela året. Fem personer är anställda året runt men i maj-juni, när det är som mest att göra, tillkommer åtta säsongsanställda som jobbar i växthus och på lager.

− När växterna kommer är det som allra roligast att jobba. Det är då det gäller! Allt vi har planerat för och fixat i ordning under vintern ska nu fungera för att vi ska hinna med och framförallt för att växterna ska hålla bästa kvalitet!

När odlingsborden är fulla tar skötseln av växterna vid med vattning, gödsling, ansning och kontroll av ohyra. Samtidigt väller orderna in och växter ska packas, packas och packas!

− Skulle du komma in här i maj-juni tror jag det första du skulle slås av är vilket härligt liv här är. Vi tar jobbet på största allvar men det är mycket prat och många skratt under tiden. Att vi dessutom omges av ett hav av blommor i olika färger gör inte saken sämre.

Vilken är din egen favoritväxt? − Bägarranka gillar jag. Det är en kul klätterväxt som får tätt, tätt med rosa, vita eller röda blommor hela sommaren. Och så har jag börjat odla sparris, det känns kul!

Avslutar Bengt på väg in växthuset som står väl förberett och bara väntar på växternas ankomst.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB