Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

För både kropp och själ

  • Inomhus

För att människan ska må bra är det nödvändigt att vårda både kropp och själ. Ett enkelt och trevligt sätt att ta hand om oss själva är att inreda med luftrenande växter.

Banddracena, _Dracaena deremensis_.
Banddracena, _Dracaena deremensis_.
Fredskalla, _Spathiphyllum_.
Fredskalla, _Spathiphyllum_.

Från Blomsterfrämjandet

Dracena och fredskalla, liksom alla andra växter, hjälper till med att skapa en sammanhållen inredning, men dessa två växter renar också luften och avdunstar vatten till sin omgivning. Eftersom det dessutom är lugnande för själen att vistas i gröna miljöer får man en hälsoeffekt på såväl kropp som själ genom att välja luftrenande växter till sitt hem eller sin arbetsplats.

Själen vårdar vi förövrigt genom att aktivera våra sinnen och utsätta oss för sådant som gör att vi mår bra. Lukta bara på den väldoftande akacian eller se på de vackra och färgglada ranunklerna och känn efter hur glädjen och välbefinnandet sprider sig inombords.

Akacia, Acacia.

Akacior är känsliga för torr luft och kan lätt torka ut i vår inomhusluft. Genom att placera blommorna svalt nattetid, gärna insvepta i silkespapper, förlänger man hållbarheten. På dagen placeras de ljust.

Banddracena, Dracaena deremensis.

I naturligt tillstånd kan dracenan bli upp till 4 - 5 meter hög, i kruka blir den runt en meter. Dracenan finns tillgänglig i handeln under hela året.

Bukettranunkel / Hybridranunkel, Ranunculus asiaticus / Ranunculus x arendsii.

Eftersom ranunkler finns i så många färger kan de kombineras med de flesta andra blommorna, det är bara att välja en färg på ranunkeln som passar för tillfället. Ranunkel finns också som krukväxt.

Fredskalla, Spathiphyllum.

Växten klarar de flesta lägen, dock inte stekande sol eller drag. Den är vacker även om den placeras i mörkare utrymmen, men blomningen blir rikligare om den står ljust. Bäst trivs den i normal rumstemperatur, aldrig under 16°C.