Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

För både kropp och själ

För att människan ska må bra är det nödvändigt att vårda både kropp och själ. Ett enkelt och trevligt sätt att ta hand om oss själva är att inreda med luftrenande växter.

Från Blomsterfrämjandet

Dracena och fredskalla, liksom alla andra växter, hjälper till med att skapa en sammanhållen inredning, men dessa två växter renar också luften och avdunstar vatten till sin omgivning. Eftersom det dessutom är lugnande för själen att vistas i gröna miljöer får man en hälsoeffekt på såväl kropp som själ genom att välja luftrenande växter till sitt hem eller sin arbetsplats.

Själen vårdar vi förövrigt genom att aktivera våra sinnen och utsätta oss för sådant som gör att vi mår bra. Lukta bara på den väldoftande akacian eller se på de vackra och färgglada ranunklerna och känn efter hur glädjen och välbefinnandet sprider sig inombords.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

#Akacia, Acacia.#

Akacior är känsliga för torr luft och kan lätt torka ut i vår inomhusluft. Genom att placera blommorna svalt nattetid, gärna insvepta i silkespapper, förlänger man hållbarheten. På dagen placeras de ljust.

#Banddracena, Dracaena deremensis.#

I naturligt tillstånd kan dracenan bli upp till 4 - 5 meter hög, i kruka blir den runt en meter. Dracenan finns tillgänglig i handeln under hela året.

#Bukettranunkel / Hybridranunkel, Ranunculus asiaticus / Ranunculus x arendsii.#

Eftersom ranunkler finns i så många färger kan de kombineras med de flesta andra blommorna, det är bara att välja en färg på ranunkeln som passar för tillfället. Ranunkel finns också som krukväxt.

#Fredskalla, Spathiphyllum.#

Växten klarar de flesta lägen, dock inte stekande sol eller drag. Den är vacker även om den placeras i mörkare utrymmen, men blomningen blir rikligare om den står ljust. Bäst trivs den i normal rumstemperatur, aldrig under 16°C.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB