Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Årets trädgårdsbok 2010!

Utnämningen av "Årets trädgårdsbok 2010" är klar. Det är en av våra mest jordnära trädgårdsskribenter med stor kunskap om och erfarenhet av ekologisk odling som får priset.

Vinnaren av årets trädgårdsbok har utsetts genom att besökarna på Bok & Bibliotek 2010 samt Nordiska Trädgårdar 2011 har fått rösta fram sin favorit. Kampen har varit spännande och hård in i det sista, men när Nordiska Trädgårdar stängde igår kväll hade Lena Israelssons bok Grönsaksodling - Enkelt, ekologiskt och gott tagit hem titeln för 2010.

Prisutdelning skedde igår, 27/3 kl.11.30, på scen Jordnära på Nordiska trädgårdar.

Beskrivning av boken

Det är boom i grönsakslandet. Försäljningen av grönsaksfröer är på ständig uppgång. Köksväxtodling, i liten och stor skala, har blivit trendigt.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

I Lena Israelssons Grönsaksodling får nybörjaren att odla fräscha, läckra och ekologiska grönsaker. Hon guidar pedagogiskt, lustfyllt och kunnigt från första spadtaget till gödsling, sådd och skörd. Med korta och effektiva texter och med inspirerande bilder från grönsaksodlingar i hela Sverige.

Årets trädgårdsbok

Intresset för trädgård och odling växer stadigt. Vi skapar rum i trädgården, bygger odlingsbänkar och hittar vårt eget favorittema för rabatter och krukor. Till vår hjälp och inspiration finns trädgårdslitteraturen. Det är Stockholms Gartnersällskap som initierar tävlingen om årets trädgårdsbok. De vill fästa uppmärksamhet på den breda utgivningen av trädgårdslitteratur.

Styrelsen tillskriver årligen förlag och ber dem välja 1 till 5 titlar ur sin utgivning av årets trädgårdsböcker. Vi nominerar därefter ca 10 böcker till Årets trädgårdsbok inför Bok och Bibliotek. Allmänheten - mässbesökarna på Nordiska Trädgårdar - röstar fram sin favorit. Den bok som får flest röster koras till Årets trädgårdsbok.

Årets trädgårdsbok har utsetts sedan 2004. Numer sker detta i närmare samarbete med FritidsOdlingens Riksorganisation (FOR), som är paraplyorganisation för Riksförbundet Svensk Trädgård, Koloniträdgårdsförbundet och ytterligare tolv specialistföreningar inom fritidsodlingen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB