Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Årets ros 2015 - ’Ghislaine de Féligonde’

Varje år den 2 Juli firas Rosen. Det är Rosas namnsdag och överallt i Sverige hålls rosfester, föredrag och samtal om rosens förunderliga och vackra natur. Varje år väljs också en speciell ros ut till Årets Ros. Rosens Dag bygger på samverkan mellan Svenska Rosensällskapet, Programmet för Odlad Mångfald (POM) och GRO Plantskolor.

Text: Rosens Dag. Länk

’Ghislaine de Féligonde’ har i flera år varit på förslag som kandidat till Årets Ros men nu är det dags att nominera den här populära busk-/klätterrosen. Den är en myskroshybrid från Frankrike 1916, med andra ord tillhör den Moschata-gruppen. Den är härdigare än de flesta av sina släktingar och klarar till och med zon 4.

Den är också högre, i landets södra delar kan den användas som klätterros. I högre zoner blir den en medelhög buske. De fyllda blommorna slår ut i klasar och är som nyutslagna aprikos/orange/rosa men bleknar så småningom till nästan vitt. Doften är medelstark. Blomningen pågår kontinuerligt från midsommar fram till hösten. Motståndkraften mot svampsjukdomar som svartfläcksjuka och mjöldagg är god men i instängda lägen kan den få angrepp av mjöldagg.

En underbar och mycket odlingsvärd ros med andra ord!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB