Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

Anlägga en trädgårdsdamm, Dammfolien

  • Trädgård

När man lägger i dammfolien är det viktigt att man försöker få så lite veck som möjligt. Lägger man ut folien över hålet och placerar lite stenar runt om, så att folien hänger i luften, kommer den att glida ner och formas efterhand som man fyller på vattnet.

Dammfolien

Har man som vi, flera olika avsatser och ett rejält djuphål kan det dock vara svårt och man får justera det efterhand.

Dammkanterna
Kanterna är det som är svårast att få riktigt bra, det gäller att på något vis dölja dammfolien. Det finns några olika lösningar som man kan använda sig av. Enklast är att använda en speciell folie som är belagd med sten. Den är enkel att lägga ut men ger ett något sterilt intryck och bör nog bara användas vid riktigt branta kanter det det inte går att plantera.

En bättre lösning är mattor av nylon eller kokos som håller kvar jorden och gör att man kan plantera ända ner i dammen.

Den lösning vi har valt är att istället ha stora stenar som ligger på en halv meter bred avsats direkt i dammen. Vi har valt ganska stora stenar så det gäller att de ligger på ett stabilt underlag. Viktigt är också att man väljer jämna, släta stenar utan några vassa kanter.

För säkerhets skull lägger vi två extra lager med dammfolie under och bakom stenarna. Framför stenarna har vi nu kvar en avsats på ca 30 cm för plantering.

FÖREGÅENDE SIDA - NÄSTA SIDA

 

 

När man lägger i dammfolien är det viktigt att man försöker få så lite veck som möjligt.

För säkerhets skull lägger vi två extra lager med dammfolie under och bakom stenarna.