Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Amaryllis

Höst och vinter är amaryllistider. Denna vackra bok med undertiteln **Älskad vinterblomma!** gör valet och kvalet bland alla amaryllissorter ännu svårare – vad ska jag odla!

Amaryllis Älskad vinterblomma!

Susanna Rosén

Norstedts 2013, ISBN 978-91-1-304723-2

Av Sylvia Svensson

Det är svårt att tänka sig en jul utan amaryllis. Den bjuder på underbar färgprakt nu när mörkret ruvar i hörnen och vi så väl behöver färg och liv.

Älskad vinterblomma! berättar historien om amaryllis, från de vilda arterna som växer i Sydamerika till alla de hundratals korsningar som odlare fått fram tack vare förädlingsarbete.

Idag hittar man otaliga amaryllis sorter till salu, de finns i en mängd olika färger och former. Många är enkla, andra har dubbla kjolar. Storleken varierar från riktiga giganter till småblommiga.

Det är den här variationen av färger och former som gör att man inte borde begränsa sig till att bara ha amaryllis till jul utan se den mer som en blomma för vårvintern. Den kan blomma från jul till en bra bit in på våren, den går att driva i olika tider för att förlänga blomningen.

Denna bok är en underbar kunskaps- och idébok där man får lära sig knepen att odla amaryllis. Boken innehåller massor med vackra bilder att glädjas åt.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB