Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Alpin 2003

Nu är den stora begivenheten Alpin 2003 förbi för denna gången! Vi ses kanske igen om 10 år på Alpin 2013!

Göteborgs fina Botan var nu ännu finare, den var välputsad och blomstrande och sjöd av aktiviteter. Med det geografiska läget var det naturligtvis välbesökt med många deltagare från både när och fjärran. Det är ju kanonläge för både norrmän och danskar att ta sig hit och de hade verkligen slutit upp mangrant. Gäster och föredragshållare hade också kommit från Holland och England m.fl. länder.
Där var också en stor grupp Forumister som träffades, pratade, gjorde en guidad vandring och bytte växter med varandra. Mycket trevligt!

En verklig begivenhet var de öppna, privata trädgårdarna, som gästerna fick besöka. Det verkade fungera bra att ta sig till dessa trots att man inte bussade folk denna gång som man annars brukar göra. En och annan kom visserligen vilse men hittade fram till slut med hjälp av tydliga kartor. Hur många som var ute och besökte dessa visade sig vara ett omöjligt uppdrag att slutföra! Några trädgårdsägare hade försökt räkna, men det fungerade bara i början, sedan tappade man räkningen i uppståndelsen! Men de beräknade att det åtminstone var ett 75-tal personer per ställe.

De populära föredragen, kallade symposier, drog förstås fulla hus. Det extra föredraget med engelsmannen Tony Hall på fredagskvällen drog ca. 125 personer. De fyra övriga symposierna var också fullbokade, de bevistades av vardera 125 personer.

På det roliga Pottingshedpartyt bakom kulisserna på Botan roade sig mer än 200 personer och balanserade sina öl- och vinglas bland rariteterna på växthusborden och pratade växter. Sent omsider klättrade Botans representant upp på den nya tuffastensväggen i ett av växthusen och hängde upp en champagneflaska i taket. Sedan försökte två av de celebra utländska gästerna åtskilliga gånger slå sönder den mot klippväggen för att inviga densamma…. det lyckades visst på sjätte försöket!

Det fanns också guidade visningar i Trädgårdsföreningen och dit hade ca. 100 personer anmält sitt intresse. Till den guidade båtturen kom ett 90-talet personer.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Supén avnjöts i den gamla varvsbyggnaden på Eriksberg. Lokalen var jättestor, så någon liten, intim tillställning blev det verkligen inte. Kvalitetslotteriet var fint och många glada vinnare åkte därifrån med både rara växter och vackra konstföremål, för att inte tala om de populära ergonomiska vattenkannorna!

Till växtmarknaden ställde närmare ett 60-tal försäljare upp. Den besöktes av kanske 500-600 medlemmar, det är lite svårt att bedöma, då en del köpte sin inträdesbricka direkt i informationen. Det var dock absolut proppfullt och nästan omöjligt att ta sig fram till försäljningsborden när spärrarna öppnades. Att försäljningen var öppen bara till medlemmar har sin förklaring i att man inte får sälja växter på det sättet till allmänheten. Säljer man till andra medlemmar räknas det däremot som föreningsverksamhet.

Växtutställningen var mycket fin med många utställare och växter och den var verkligen spännande. Det var många praktexemplar av både välkända och riktigt ovanliga växter. Roligt att även relativt vanliga växter står sig i konkurrensen och kan plocka hem priser om de är i fint skick.

I det hela var detta ett av sommarens stora glädjeämnen som man säkert kommer att tänka på långt efteråt. Om inte annat, påminner ju alla de fina, hemförda växterna om denna strålande vackra försommarhelg.


Botans växthusentré


Physoplexis comosum


Kalmiopsis leachiana


Botans sena tulpaner

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB