Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Aloe vera

Såraloe bär med rätta sitt namn. Har man plantan i fönsterkarmen, kan man klara sommarens solskållningar, insektsbett och andra småsår och brännsår i en handvändning. När skadan har skett, skär man meddetsamma av en liten bit av plantan. Bladbiten fläks på längden och den fuktiga geléaktiga massan smörjs på den skadade huden. Det gör underverk, och man kan lugnt smörja på flera gånger om dagen!

Aloë vera är plantans botaniska namn. Den kommer från Afrika, så det är naturligt att den trivs i ett ljust fönster mot sydost eller sydväst. På sommaren tycker den om att stå ute på terrassen med lite lätt skugga i den värsta middagssolen. Eftersom såraloe har suckulenta, tjocka blad som innehåller mycket vatten, behöver den inte vattnas så ofta. Plantan skall vattnas på fatet, då stjälken inte tål att ha vatten omkring sig under längre tid.

Såraloe är först och främst en särpräglad grön planta som - när den är ung - har ljusgröna blad med vita fläckar. Som äldre planta mister den de vita fläckarna. Den har små vita taggar i bladkanten. Plantan kan efterhand bli ganska omfångsrik, men när man tycker att den har en passande storlek, kan man lugnt varje år använda 4-8 blad för att sköta familjens småskavanker.

På vintern skall såraloe vattnas mycket lite, och den skall helst stå ljust och kyligt. Den tål ned till 5° C. Man kan ha turen att få såraloen att blomma på våren efter en kylig övervintring. Blomstjälken blir meterhög med vackra gula blommor.


Såraloe,
Aloë vera

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB