Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Aktuellt i maj

Nu växer det så det knakar och det börjar bli härligt grönt ute. Ogräset verkar alltid växa fortast och för att hålla det i schack bör man rensa bort det regelbundet. Ju fortare man rensar bort det ju lättare är det. Rotogräs som kirskål och kvickrot bör man vara särskilt noga med. Försök dra upp så långa rotdelar som möjligt, eller gräv upp dem. De sprider sig enormt och konkurrerar ut allt annat.

De flesta sommarblommor kan man så ute under maj. Luktärter kan man förkultivera några veckor för tidigare blomning, liksom dahliaknölar. Rosorna ska beskäras och man brukar säga att det ska göras när björkarnas löv är stora som musöron.

Passa på att göra ett besök i plantskolan och köp lite nya växter. Maj är en bra månad för plantering och utbudet är stort. Planterar man på sommaren måste man vattna ofta och mycket, vilket man slipper om man planterar nu. Vattna dock rikligt vid planteringen och ett tag framåt tills växterna rotat sig. Sålla kompostjorden och blanda i en del vid planteringen av de nya växterna. Kompost mår växterna bra av.

Lämpligt att göra nu:

Förkultivera
Växthus
Gräsmatta
Ogräs
Rosbeskärning

Gräslök


Rabarber

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB