Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Aktuellt i juli

Nu i juli växer allt som intensivast och man kan också börja skörda en del av grönsakerna. Inget är väl så gott som att äta av de bortgallrade morötterna och rödbetorna. Späd rödbetsblast kan man förvälla och använda i sallad. Den är ju faktiskt släkt med mangold och det kan man lätt se om man jämför bladen. Rädisblast kan man också äta, även om det inte är så vanligt här hos oss.

Nu är det rätt tid att så flera av de asiatiska grönsakerna, bla. pak choi, kyona och salladssenap. De flesta sorterna blir nämligen bäst nu och går inte så lätt i blom. De asiatiska kålväxterna växer snabbt och trivs bra på hösten. Det flesta sorterna klarar dessutom några minusgrader. Även de kinesiska rädisorna, som finns i handeln, går att så i juli. Har dina vanliga rädisor förvuxet och blivit träiga? Låt då några stå kvar och utveckla fröbaljor. De kan man nämligen också äta.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Så gröngödslingsväxter efterhand som du skördar. Det är bra för jorden och hindrar mycket ogräs från att växa. Täck marken mellan växterna och i gångarna med gräs, halm eller träflis. Då behålls fukten och ogräset får det svårare.

Växthuset måste luftas ordentligt nu när det är som varmast. Glöm inte att vattna och duscha växterna. Gör det helst på morgonen så att de inte står blöta på natten. Försök gärna få någon groda att trivas i växthuset så slipper du problem med sniglar. Se också till att plocka bort blad som har vissnat och växter som är angripna av sjukdomar.

Skörda bladkryddor efterhand så att de inte går i blom. Gör det helst i soligt väder. Har de redan börjat blomma kan du använda blommorna som dekoration.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB