Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Aktuellt i februari

En del växter behöver redan sås för att hinna utvecklas. Pelargon, Verbena, Surfinia, Lobelia, Pensé, Änglatrumpet, Viol och Flitiga lisa är några som ska sås tidigt.

Bland nyttoväxterna behöver tomat, paprika, jordgubbar och lök sås tidigt. Det gäller att man kan hålla lite svalare där man driver upp plantorna och att de får tillräckligt med ljus, annars blir de rangliga.

När man planerar vad man ska plantera under våren kan det vara en god idé att gå en sväng i trädgården för att se vad som blivit skadat av djur och snö. Kanske vissa växter måste ersättas.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Under senvintern är det tid att beskära äpple- och päronträden. Beskär dock inte för hårt utan ta bara det som är nödvändigt. Ta bort gamla och skadade grenar och de som växer inåt. Är man osäker på hur mycket som ska beskäras är det bättre att ta för lite, det är lättare att beskära lite mer nästa år än att sätta tillbaka en gren man sågat av.

Även många prydnadsbuskar och träd ska beskäras vid denna tiden. Al, rönn, oxbär, benved, liguster och ölandstok är bara några exempel på växter som ska beskäras vid denna tiden. Spara en del av riset du skär bort för senare förökning. På det viset kan man få många nya buskar och träd, antingen till sig själv eller för att ge bort. En del av det man tar bort kan man ta in och sätta i vatten, så får man lite trevlig vår inomhus.

Skydda utomhusväxterna mot den starka vårsolen, annars finns risken att de bränns. Värms marken upp för mycket finns även risken att växterna börjar komma upp för tidigt, för att sedan skadas när det blir kallare igen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB