Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

Aktuellt i februari

  • Trädgård

Nu är det en rolig tid för den odlingsintresserade. Att botanisera i frökatalogerna som kommit ut är ett rent nöje. Fler och fler fröfirmor hittar också ut på nätet, vilket gör det lätt att se vad som är nytt för året.

En del växter behöver redan sås för att hinna utvecklas. Pelargon, Verbena, Surfinia, Lobelia, Pensé, Änglatrumpet, Vviol och Flitiga lisa är några som ska sås tidigt.

Bland nyttoväxterna behöver tomat, paprika, jordgubbar och lök sås tidigt. Det gäller att man kan hålla lite svalare där man driver upp plantorna och att de får tillräckligt med ljus, annars blir de rangliga.

När man planerar vad man ska plantera under våren kan det vara en god idé att gå en sväng i trädgården för att se vad som blivit skadat av djur och snö. Kanske vissa växter måste ersättas.

Krukväxterna börjar vakna så smått och behöver mer näring än under vintern. I slutet av månaden är det tid att plantera om dem och vissa växter ska beskäras. Passa då på att ta sticklingar. Tänk på att många krukväxter trivs ute på sommaren, så det gör inget att man driver upp fler än man har plats med inomhus. Dessutom kan det vara roligt att ge bort en del till vänner och bekanta. Fuchsia och pelargon är ett par exempel på växter som trivs utomhus på sommaren. Den vanligaste metoden att föröka sticklingar är nog att sätta dem i vatten tills det bildas rötter. Om du använder den metoden så välj mörka behållare, då rotar sig sticklingarna fortare. Många växter rotar sig bra direkt i sandblandad jord. Har man tur kan man på plantskolor komma över sticklingar till lågt pris så här års.

Skydda utomhusväxterna mot den starka vårsolen, annars finns risken att de bränns. Värms marken upp för mycket finns även risken att växterna börjar komma upp för tidigt, för att sedan skadas när det blir kallare igen.

 

 

Glöm inte att mata småfåglarna!