Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Adventskransar med miniplantor

Advent är en mysig tid då man kan få utlopp för sina kreativa idéer inför den traditionella julpyntningen. Skapa en annorlunda adventskrans med miniväxter, och sätt din egen personliga prägel på julstämningen.

Text och bilder: Floradania

Storm, rusk, regn och mörker är oundvikliga tecken på att vi närmar oss den mörka årstiden. Samtidigt innebär det bistra utomhusklimatet startskottet för trevliga inomhusaktiviteter. Varför inte bjuda in naturen och höja adventsstämningen med en adventskrans av krukväxter? Använd växter och tillbehör som matchar din egen inredningsstil, och skapa din egen personliga adventsdekoration.

Adventsdekoration med lösa glas

Skapa en mix av dina favoritväxter – blanda gärna både blommande och gröna växter – och placera dem i glas, på en stor rund bricka. Gör ett stjärnmönster med hjälp av garn och ståltråd, som flätas in i kanten på brickan. Placera blockljus i olika höjder bland växterna.

Adventskrans till bordet
En adventskrans på fot ger ett förnämt och elegant intryck och den passar utmärkt som bordsdekoration. Lägg en krans skapad av lavklädda grenar runt kanten. Plantera minijulstjärnor och taklök i mitten av skålen, täck sedan med mossa och pynta med naturgrenar. Sätt ner fyra ljushållare för julgransljus i kransen.

Sätt ihop din egen adventsdekoration
Flexibel och alternativ adventsdekoration, som dessutom är enkel att göra. Plantera julstjärnor och julkaktusar i glaskrukor klädda med tyg. Montera fyra oasiskulor som virats in i tygstrimlor eller garn på träklossar och sätt ljushållare i toppen av oasiskulorna. Placera sedan alltsammans i en lång rad eller i en ring, med färger efter smak och behag.

Adventsarrangemang
Annorlunda adventskrans med barkbitar som ger ett fräscht och naturligt utseende. Lägg en halmkrans på kanten av en pokal eller en hög vas. Limma fast barkbitar på kransen och placera sedan ljushållare för stearinljus i den. Plantera sedan julstjärnor, kalanchoe i ljusa skira färger samt slideranka, och pynta med små gröna äpplen. Dekorera därefter med stjärnor som klippts ut av barkfanér och handgjort papper, som matchar växternas färg.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB