Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Zoner angående jättelilja

Hej Sylvia!
Jag har suttit och funderat och spanat in saker till trädgården ett tag nu och har verkligen fallit för Jätteliljan, den är ju så vacker. Problemet är att den bara går till zon tre enligt anvisningen och jag bor i zon 5 (precis på gränsen mellan ångermanland/västerbotten).

Jag har hört att man kan testa odla växter som ligger under växtzonen man bor i men att växten inte blir lika frodig som om den skulle växa i sitt rätta klimat.

Drömmen hade varit att få plantera jätteliljan i ett söderhörn på gården där det växer c 5-7 stora björkar. Tror du att det finns en chans att det skulle fungera eller ska jag släppa drömmen?

Tack på förhand!
MVH Sandra

Odla Svarar: 

Om du menar Cardiocrinun giganteum, så är jag tyvärr rädd för att den inte klarar zon 5 ute hur du än gör.

Men om du skulle odla den i en jättekärl, typ murarbalja storlek bamse med hål i botten! Baljan tar du sedan in i ett frostfritt men kallt utrymme över värsta vintern.

Men du har ju hopp nu när klimatet tycks bli allt varmare, snart har vi väl kommit så långt att du vågar testa den ute hos dig!

Sylvia