Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Zamioculcas

Hej Sylvia!
Jag undrar en sak angående en zamioculcas som jag har. Det är så att jag för någon vecka sen planterade om den då den hade växt rätt mycket (fick klippa upp plastkrukan för att den hade växt fast, haha) och jag såg att knölarna var rätt stora, så jag delade växten till tre olika (innan satt alla ihop), och planterade två av dem i en större kruka och den tredje för sig.

Men nu är det så att den största av dessa har fem stjälkar varav två är små (10 och 20 cm) och dessa har börjat gulna rejält nu. Vad ska jag göra?

Den nya jorden var vanlig blomjord med små (och få) lecakulor från plantagen. Jorden är lite fuktig innerst även någon dag efter vattning, fast när jag såg att den började gulna så tog jag det lugnt med vattningen så jag tror inte det är övervattning.

Ska jag plantera om och hälla i stora lecakulor i jorden, eller vattna den lilla lite oftare?

De övriga två som också kom från delningen har även de små växter, men dessa mår bra.

Tack för all hjälp jag kan få!
Med vänlig hälsning
/Andreas

Odla Svarar: 

Det kan vara en helt naturlig reaktion på omplanteringen och isärtagningen. Kanske blev rötterna skadade. Men ta det lugnt, du kan ta bort de gulnade sedan, huvuddelen kommer nog ändå att klara sig. Det har nog inget med övervattningen att göra utan är en reaktion på just omplanteringen.

Sylvia